Kısıtlama kalktı, ama yine caddeler boş kaldı

Van’ın merkez ilçelerinde birçok vatandaş, korona virüs tedbirleri kapsamında sokağa çıkma kısıtlamasının gün boyu devam ettiğini sanarak, dışarı çıkmayınca, caddeler sessizliğe büründü.

Kısıtlama kalktı, ama yine caddeler boş kaldı

 

   İçişleri Bakanlığı'nın korona virüs tedbirleri kapsamında yayınladığı genelgeyle birlikte yeni kısıtlamalar gündeme gelmeye başladı.

Korona virüs salgınının yayılımını önlemek amacıyla başlatılan kısıtlama süreci başlarken, Van'da bazı vatandaşlar, hafta sonu sokağa çıkma kısıtlamasının zaman dilimlerini karıştırdı.

   Bakanlık tarafından yayımlanan yeni tedbir kararları vatandaşın dışarı çıkmamasına ilişkin kısıtlamalar uygulandı.

    Sokağa çıkma kısıtlamasının gün boyu sürdüğünü düşünen birçok vatandaş ise saat 10.00’dan sonra bile dışarı çıkmadı.

     Uygulamadan haberi olan vatandaşlar ise dışarı çıktıklarında, şehir merkezinde sessizlikle karşılaşınca şaşkınlık yaşadı.

     Diğer taraftan bazı vatandaşların ise ‘Acaba yasak devam ediyor mu?’ şeklinde kısa sürekli tereddüt yaşadığı gözlemlendi.
Sokağa çıkma kısıtlamasının olduğunu düşündüğünü ifade eden bazı vatandaşlar, kentin en işlek caddelerinin sessize büründüğünü, bu yüzden kendilerinin de şaşkınlık yaşadıklarını ifade etti.
Bir vatandaş bazılarının yasak olmadığını bildiğini ancak çoğunun da bundan habersiz olduğunu söyleyerek, “Mahallemizde bazı vatandaşlar sadece iş yerlerinin yasak olduğunu düşünüyormuş. Bazıları da yasakların gün boyu sürdüğünü sanıyormuş. Milletin kafası karışmış. Ne yapacağımızı bilmiyoruz” dedi.

 

Güncelleme Tarihi: 21 Kasım 2020, 11:25
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER