Kültür Park'a yoğun ilgi…

Van Büyükşehir Belediyesi'nin katkıları ile yenilenen kentin en büyük parklarından biri olan Atatürk Kültür Parkı, piknikçilerin uğrak yeri haline geldi. Söz konusu parka gelen aileler piknik yaparken, çocuklar ise oyun alanlarında eğleniyor.

Kültür Park'a yoğun ilgi…

        Atatürk Kültür Parkı,  Van Büyükşehir Belediyesi ekipleri tarafından yapılan  ağaçlandırma ve aydınlatma çalışmasıyla yeni bir görünüme kavuşurken, Van'da vatandaşların piknik yapmak için tercih ettiği mekânların başında geliyor.
Oyun alanları, piknik alanları, konser ve açık hava tiyatrolarının yapılacağı alanlar, mescit, çeşmeler, koşu ve yürüyüş bantları, bisiklet sürme kulvarlarının olduğu Atatürk Kültür Parkı, son zamanlarda halkın yoğun ilgisini çekiyor.

 


           Kültür parkına gelen birçok kişi burada piknik yaparken, çocuklar ise kendilerine ayrılan bölümlerde oyun oynuyor. Oyun alanındaki eğlence makinaları da çocukların yaşlarına göre ayarlanmış. 3-4 yaşındaki çocuklar kendilerine ayrılan kaydırakları kullanırken, yaşı daha büyük olan çocuklar ise demir bölmelerden efor sarf ederek bir üst bölümdeki yüksek kaydıraklardan kayıyor. Salıncakların olduğu bölüm ise çocukların en fazla rağbet gösterdiği bölümlerin başında geliyor.

 


           Özellikle hafta sonu vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği park alanı adeta dolup taşıyor. Söz konusu alanın tercih edilmesinde son yıllarda ağaçlık bölümlerinin çoğalması ve dikilen ağaçların büyüyerek gölgelik alan oluşturmasının da payı büyük. Vatandaşlar kendilerinin piknik yapması, çocukların eğlenmesi ve daha birçok hizmetin sunulması dolayısıyla Atatürk Kültür Parkı'nın bünyesinde olduğu Van Büyükşehir Belediyesi'ne teşekkür ederken, aynı zamanda duyarsız vatandaşları da eleştirmekten geri durmuyor.

 


              Gazetemize konuşan bazı vatandaşlar, piknik alanının hemen hemen her bölgesine çöp bidonları olmasına rağmen duyarsız bazı şahısların çevreyi kirletmeyi sürdürdüğünü belirterek, bu durumun hoş karşılanmadığını ifade ediyor.
   Herkesin bu tür alanları koruması ve temiz tutması gerektiğini dile getiren vatandaşlar, çocuklar için ayrılan oyun alanlarının, büyükler tarafından kullanılmaması gerektiğini de hatırlatıyor.

Güncelleme Tarihi: 07 Ağustos 2018, 09:05
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner29