Kurukcu'dan, Kaftancıoğluna destek...

CHP Van İl Başkanı Mehmet Kurukcu, mahkeme kararı ile hapis cezası onanan CHP İstanbul Il Başkanı Canan Kaftancıoğlu'na destek verdi.

Kurukcu'dan, Kaftancıoğluna destek...

    Kurukcu yaptığı açıklamada, “İstanbul il Başkanımız Canan Kaftancıoğlu’nun, sosyal medya paylaşımları gerekçesiyle İstanbul 37. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından yargılandığı davada geçtiğimiz yıl Eylül ayında karar çıkmıştı. Toplamda 9 yıl 8 ay 20 gün hapis cezası kararı vermişti. İstinaf, yerel mahkemece kurulan hükümde usul ve esasa ilişkin aykırılık bulunmadığına karar vermiştir. Bu kapsamda yerel mahkemece Kaftancıoğlu hakkında verilen hapis cezasını hukuka uygun bulan daire, kararını temyiz yolu açık olmak üzere oy birliğiyle almıştır. Yıllar önce atılan bir tweet sonucunda insanlar mahkum edilebiliyorsa, adaleti gerçekten adilce sağlamanız gerekir. Bütün kesimlerin, özellikle de iktidar mensuplarının geçmiş dönemde yapılan sosyal medya paylaşımları, çektirdikleri fotoğrafların da sorgulanıp, bunlardan yargılanmaları Türk milletinin adalete olan inancını sağlamlaştıracaktır" dedi.
Kurukcu, söz konusu kararı eleştirerek, "İstanbul İl Başkanımız için verilen karar hukuki bir karardan daha çok siyasi bir karardır, hiçbir hukuki dayanağı bulunmayan kararın yenilenen İstanbul seçimlerinin gerçekleştirildiği 23 Haziran’da açıklanması
    İstanbul seçimlerinde hezimete uğrayan ve bir türlü bunu hazmedemeyen iktidarın intikam arayışının bir göstergesidir. İktidar artık sandıkta başarı elde edememekte ve bu tip baskılarla sembolik hareketlerle gözdağı vermeye çalışmaktadır. İktidar, bu uygulamalarla muhalif kesimler ve kendi düşünceme, zihniyetime sahip olmayanları sindirme politikası uygulamaktadır.
     Sandıktan, millet iradesinden bahsedenler bugün halkın iktidarından, milletin iradesinden korkmaktadırlar. 23 Haziran seçimlerinde İstanbul halkı gerekli cevabı gereken şekilde vermiştir. Cumhuriyet Halk Partisi ve Millet ittifakı belediyelerinin başarılı olmaları milletimizin yarınlar için umudunu artırmıştır. Ülkemizin çok daha önemli sorunları varken, gündemi bu şekilde meşgul edip, değiştirme politikalarını Türk milleti artık inandırıcı bulmamaktadır. Partimiz halkımızdan aldığı güç ile her türlü baskı ve sindirme politikasına karşı İstanbul İl Başkanımıza ve tüm partililerimize sahip çıkmaya devam edecektir.” ifadelerine yer verdi. Van Bölge Gazetesi Haber Merkezi

Güncelleme Tarihi: 25 Haziran 2020, 11:25
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER