Kurukcu, sorunları Meclis'e taşıdı

CHP Van İl Başkanı Mehmet Kurukcu, Antalya Milletvekili Niyazi Nefi Kara aracılığıyla Van’daki stadyum, otogar, çevreyolu, işsizlik, imar yapı ruhsatı, Toki sorunları başlıklı sıkıntıları Meclise soru önergesi olarak sundu.

Kurukcu, sorunları Meclis'e taşıdı

    CHP Van İl Başkanı Mehmet Kurucu aracılığıyla Van’ın ekonomik, sosyal, alt yapı, çevre, eğitim ve ulaştırma başta olmak üzere tüm sorunlarının araştırılması ve çözüm önerileri için politikaların belirlenmesi amacıyla Meclis araştırması açılması istendi.

   CHP Antalya Milletvekili Dr. Niyazi Nefi Kara tarafından TBMM Başkanlığına sunulan araştırma önergesinde Van ilinin göç, güvenlik, şehirleşme, yatırım, çevre kirliliği, ekonomik kaygıları ile işsizliğe dikkat çekildi.

   Van ilinin bölgenin nüfus bakımından en büyük şehri olduğunu belirten Kara, güvenlik gerekçeleri, hayvancılığın azalması ve işsizlik nedeniyle ilin kırsaldan göç aldığını ve bu durumun ilde işsizliğin artmasına neden olduğunu söyledi.

   Önergede Van otogarının şehrin kapasitesini taşımaması nedeniyle yeniden inşa edilmesi gerektiği belirtilirken bugüne kadar sadece 1 etabı bitirilen çevre yolunun da bir an evvel tamamlanması gerektiği ifade edildi.

 

    Depremin Yaraları Hala Sarılamadı

    2011 yılında yaşanan Erciş ve Edremit Depremleri esnasında birçok binanın hasar gördüğünün ve deprem sonrası yaraların halen sarılmaya çalışıldığının hatırlatıldığı önergede 2011 ve 2013 yılarında yapılan imar planlarının uyuşmadığına da dikkat çekildi. Depremden sonra, TOKİ konutlarında kalan vatandaşlar ile esnafın biriken vergi borçları ödenmesinde yaşanan güçlüklerin giderilmesi için çalışmada ayrıca talep edildi.

   Evsel ve endüstriyel atıklar nedeniyle Van Gölü’nün ciddi bir kirlilik sorunuyla karşı karşıya kalındığını belirten CHP Antalya Milletvekili Dr. Niyazi Nefi Kara, Van Gölü kirliliğinin önüne geçilmesi için CHP Van İl Başkanlığı ile duyarlı vatandaşların gölün temizlenmesi, korunması ve sahil çevresinin düzenlenmesine yönelik çaba ve uyarılarını da hatırlattı. Şehrin pek çok noktasında doğalgaz kullanımı olmadığı için kullanılan kömürün yarattığı hava kirliliğine de ayrıca dikkat çekildi.

 

   Ekonomideki Canlanma İşsizliği Azaltır

   Önergede ayrıca, Van’ın sınır kenti olması nedeniyle ticaret açısından çok önemli bir konuma sahip olduğu belirtilirken Kapıköy Sınır Kapısının halen faaliyete geçmediğinin de altı çizildi. Günübirlik ticari faaliyetler için Van’ı tercih eden kişilerin ülkemize giriş yaptıktan sonra şehrin belli noktalarına ulaşımlarının sağlanmasının hem Van iline hem de bölgeye ekonomik olarak canlılık getirebileceğini belirten Kara, bölge ekonomisinde sağlanacak canlanmanın bölgedeki işsizliğin azaltılması noktasında da olumlu getirisi olacağını söyledi.Bölge Gazetesi Haber Merkezi

 

Güncelleme Tarihi: 14 Şubat 2018, 11:49
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER