Kurukcu: YSK, kimsenin etkisinde kalmamalı!

Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı Mehmet Kurukcu, Yüksek Seçim Kurulu’nun İstanbul ile ilgili kararını verirken yasalara ve daha önce benzer olaylar karşısında aldığı kararlara uyması ve kimsenin etkisinde kalmaması gerektiğini belirtti.

Kurukcu: YSK, kimsenin etkisinde kalmamalı!

            Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı Mehmet Kurukcu, 31 Mart seçimlerinde ülke genelinde başarılı olduklarını, İstanbul, Ankara, İzmir, Antalya, Aydın, Muğla, Mersin, Adana, Hatay gibi çok önemli şehirleri kazandıklarını söyleyerek, İstanbul’da YSK’nın son kararını kimsenin etkisi altında kalmadan vermesi gerektiğini ifade etti.

 


           Türkiye’nin batısından başlamak suretiyle çok önemli şehirlerde CHP olarak ve millet ittifakı ile kazandıklarını, geçmişteki oy oranlarına göre en iyi çıkış yaptıkları seçim olduğunu söyleyen Kurukcu, “31 Mart seçimlerinde güzel sonuçlar elde ettik. İstanbul, Ankara, İzmir gibi ülkenin üç büyük şehrini kazandık. Yine Aydın, Muğla, Mersin, Antalya, Adana, Hatay, Çanakkale, Edirne, Tekirdağ, Yalova, Bolu, Sinop, Artvin, Ardahan, Burdur, Kırşehir, Bilecik gibi şehirlerde CHP ve millet ittifakı olarak birinci parti olmayı başardık. Bazı şehirleri ise az oyla kaybettik” dedi.

 


         81 ilin Cumhuriyet Halk Partisi başkanları olarak YSK’ya çağrıda bulunduklarını belirten İl Başkanı Mehmet Kurukcu, YSK’nın yasalara ve daha önce benzer olaylar karşısında aldığı kararlara uyması gerektiğini hatırlatarak, “YSK seçimde kaybedenlerin, devletin gücünü kullanarak, ürettikleri yasa dışı gerekçeleri reddetmek zorundadır. YSK, iktidar sahiplerinin kendisi üzerinde kurdukları baskılara boyun eğmemelidir” dedi.

 


           YSK’nın demokrasi yerine seçimsiz bir Türkiye isteyen iktidar sahiplerine dur demesi gerektiğini belirten CHP Van İl Başkanı Mehmet Kurukcu, “YSK, hukukun üstünlüğü mü, yoksa iktidar sahiplerinin üstünlüğü mü bu konuda karar vermelidir” ifadelerini kullandı.Van Bölge Gazetesi

Güncelleme Tarihi: 10 Nisan 2019, 17:45
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER