Madde bağımlılığına karşı broşür dağıttılar

Van Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü bünyesinde faaliyet gösteren Edremit Gençlik Merkezi Lider ve Gönüllü Gençleri tarafından Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde tedavi gören vatandaş ve ailelerine "Bağımlılık Yapan Uyuşturucu, Alkol ve Maddelerin Zararları" konulu el broşürleri dağıtıldı.

Madde bağımlılığına karşı broşür dağıttılar

   Gençler, Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi AMATEM Alkol ve Madde Bağımlılığı Araştırma ve Tedavi Merkezi ve hastanenin diğer birimlerinde tedavi gören hasta ve yakınlarına madde bağımlılığı konularında bilinç oluşturmak ve genç nesilleri kötü alışkanlıklardan uzak tutmak amacıyla el broşürleri dağıttı.

   Edremit Gençlik Merkezi Müdürü Ömer Tanrıtanır; ilk olarak Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde başlattıklarını söyleyerek, “Uyuşturucu ve Madde Bağımlılığı ile hasta ve ebeveynlerin farkındalıklarını arttırmayı amaçlıyoruz. "Madde bağımlığı konusunda gençlere ve ebeveynlere yönelik eğitici etkileşimli içerikler oluşturmak amacıyla; gençlik merkezlerimiz tarafından oluşturduğumuz uyuşturucu ve madde bağımlılığı ile mücadele projemizi ilk olarak Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ndeki birçok vatandaş ve hastalarımızı; Ülkemiz gençleri üzerinde büyük bir tehdit oluşturan uyuşturucu ve madde bağımlılığı konulu el broşürleri dağıtarak bir farkındalık oluşturmak istedik. Bu projemiz vatandaşlarımız tarafından da büyük bir beğeni topladı. Bu da bizleri gerçek anlamda çok mutlu etti” ifadelerini kullandı.

   Gençlik Merkezleri Koordinatör Müdürü Sunullah Ercek ise; uyuşturucu ile mücadelenin sadece emniyet birimlerinin görevi olmadığını söyleyerek, “Bu mücadele en başta aileleri aydınlatarak, toplumda farkındalık uyandırarak, gençleri bilinçlendirerek ve halkımızın desteğini arkamıza alarak yapılabilir. Uyuşturucu ile mücadele il koordinasyonu bünyesinde yer alan bütün kamu kurum ve kuruluşlarıyla birlikte uyuşturucu ile mücadelede tempomuzu daha da arttırmalıyız. Bu konuda en başta ailelerimiz olmak üzere, bizlere ve herkese çok önemli görevler düşüyor. Etkin ve sonuç alacağımız yol ve yöntemlerle bu konuda daha dikkatli ve kararlı olmak durumundayız. Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından tüm Gençlik Merkezi Müdürlerimiz ve Gençlik Liderlerimiz ikinci defa Bağımlılıkla Mücadele Eğitimine alındılar. Gençlik Merkezleri olarak bu konuda bir bilinç oluşturma çabasında olacağız. Vatandaşlarımızla beraber, gençler, STK’lar ve kamu kurumlarımızın da katılımlarını sağlayarak bu konuda verilen mücadeleye hep beraber sahip çıkmalıyız. Son olarak bu projenin ailelere tanıtımı ve onları bilinçlendirmede emeği geçen başta il müdürlüğümüz olmak üzere emeği geçen herkese çok teşekkür ediyoruz” ifadelerini kullandı.Bölge Gazetesi Haber Merkezi

Güncelleme Tarihi: 15 Kasım 2017, 08:32
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER