Mavi Şehrin Kalemleri özel gecede bir arada…

Van Şair ve Yazarlar Birliği ile Van Sesi Gazetesinin birlikte düzenlediği Mavi Şehrin Kalemleri adlı kültür ve edebiyat sayfasının 100. haftası nedeniyle özel bir gece düzenlendi.

Mavi Şehrin Kalemleri özel gecede bir arada…

          Önceki gün Van Masal Kafede biraraya gelen topluluk üyeleri deyim yerindeyse dinleyenlere masal gibi bir gece yaşattı.
Program öncesi çıkardığı yeni şiir kitabı olan   ‘Sakalımın İncinen Yanı’ adlı eseri okuyucularına imzalayan şair ve yazar Ramazan Yıldırımçakar, “Böyle özel bir günde sizin gibi değerli üstadlarla birarada olmaktan ve aranızda uzun yıllardır emek verdiğim bir eserle olmaktan dolayı kendimi oldukça şanslı görüyorum. Bu kitabımı tüm şiir severlere ve kitap okuma aşkını içinden eksik etmeyenlere armağan ediyorum” dedi.

 


          Şair ve yazar Mustafa Işık 'ın sunduğu gecede, Âşıklar, Celal Yenitürk, Mehmet Akçay ve Dertli Kâzım'ın uzun bir aradan sonra yeniden bir araya gelmesi ve atışma yapması salondaki herkesi hayran bıraktı.
Ayrıca Van Oturma Ekibinden, Seyfettin Zırhlıoğlu, Murat Yaşar, Yusuf Onay yine geceye birbirinden güzel türküler armağan ettiler.
Prof. Dr. Zeki Taştan, Vayab onursal başkanı Ümit Kayaçelebi, Vayab başkanı Yaşar Adıyaman, Leyla Mihrinaz Engin, Fuat Arpa, Lokman Tekin, Ercan Ulutaş, Ramazan Yıldırımçakar, Erkan Eryiğit, Hicran Memiş ve  Neyzen Aziz Saydut sunduğu duygulu eserler herkesi mest etti.

 


        Vansesi Gazetesi adına programa katılan İkram Kali programla ilgili açıklama yaptı.  Kali “Biz Vansesi Gazetesi olarak Vanın kültürünü çok önemsiyoruz. Kültür deyince sanat,edebiyat, âşıklık geleneği hepsini kapsıyor. Bunlarda toplumu var eden unsurlardır. Sanata ve sanatçıya destek noktasında gazetemizde bir sayfalık yer açtık. Adını da Mavi Şehrin Kalemleri olarak bıraktık.

 

            Gönderilen eserleri haftalık olarak yayımladık. Bir iki üç hafta derken nihayet 100.haftaya vardık. Tabi bu eserlerin bize ulaşması  noktasında Van Şair ve Yazarlar Birliği Başkan yardımcısı Mustafa Işık hocamızın ciddi katkıları var, bu vesile ile kendisine teşekkür ederim. Gazetemizde Van için, kültür için, edebiyat ve sanat için daha çok sayfa ayırmaya hazırız. Özellikle genç kalemleri, kadın şair ve yazarları çok önemsiyoruz, gecemiz şen olsun, muhabbetimiz daim olsun” diyerek sözlerini noktaladı.

 


        Program ile ilgili açıklama yapan Prof.Dr Zeki Taştan ise, “Kültürü olmayan bir şehir,  tabiri caizse ölü bir şehirdir. Biz eğer bugün buradaysak kültürümüze sahip çıktığımız içindir. Aşıklarımız, Aşık Celali mahlaslı Celal Yeniturk, Mehmet Akçay ve Dertli Kazım hepsi ayrı bir değerdir. Onların yaşarken kıymetini bilmemiz gerekir, Biz de öyle yapıyoruz. Ben bugün şiir okumayacağım, yerime geçip keyifle onların atışmalarını dinleyeceğim size de iyi seyirler dilerim sevgi ve saygılarımı sunarım” dedi.

 


         Program Van Sesi Gazetesi Yazı İşleri Müdürü  İkram Kali’nin dinleyicilere yaptığı canlı telefon bağlantısı sürprizi ile devam etti.

 


       Telefonda Van'ın sembol isimlerinden divan şiiri noktasında usta kalemlerden olan merhum  şair ve yazar Selim Gülsoy'un oğlu Yaşar Gülsoy ile bağlantı kuran Kali, dinleyenleri duygulandırdı.

 


        Rahmetli babasının eserlerinden bir kaç beyit okuyan Yaşar Gülsoy, herkesi selamlayarak güzel bir gece olmasını ve tüm Vanlılarla sevgilerini selamlarını iletti.Van Bölge Gazetesi

Güncelleme Tarihi: 07 Kasım 2019, 17:19
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner29