Mazgallardaki tıkanıklık sona eriyor

Van’da zaman zaman mazgalların tıkanması nedeniyle yaşanan sıkıntılar Van Su ve Kanalizasyon İdaresi’nin (VASKİ) getirttiği özel vakumlu ve kameralı araç sayesinde son buluyor.

Mazgallardaki tıkanıklık sona eriyor

   VASKİ Genel Müdürlüğü, özel vakumlu ve kameralı aracı sayesinde, sağanak yağışın getirdiği kumların tıkadığı mazgalları rahatlıkla temizliyor. Mazgallardaki çöpleri ve malzemeleri temizleyen ve kanallardaki tıkanıklıkları gideren araç, yeraltındaki hiçbir boruya ve altyapıya zarar vermeden kazısız bir şekilde boru içerisindeki teresubatı vakumlayarak boşaltıyor.

   Çalışmaları yerinde inceleyen Van Su ve Kanalizasyon İdaresi (VASKİ) Genel Müdürü Ali Tekataş, vakumlu aracın, iş makinelerinin verdiği hasarları minimuma indirdiğini belirtti. Kazısız  ve hiç bir hasarın meydana gelmediğini, kötü hava koşullarında bile araç sayesinde vatandaşa hizmet etmeye devam edebileceklerini ifade eden Tekataş “Tıkalı mazgal ve kanal açma çalışmalarında kolaylık sağlayan vakumlu araçla istenildiği takdirde kameralı izleme yapılabiliyor. Tıkanıklığa neden olan malzemeye  basınçlı hava vererek gevşetme özelliğine de sahip olan bu araç, kanalizasyon sistemindeki tıkanıklıklara anında müdahale edilebilecek. Yerin altına yüksek basınçla hava gönderip teresubatı yumuşatarak rahat çalışma sağlamaktadır. Aynı zamanda, içinde bulunan su jeti sayesinde basınçlı suyla çamur yumuşatılıp temizleniyor” dedi.

   Kanalizasyon giderlerinde istenilmeyen görüntüler var. diyen Tekataş, ''Kanalizasyon kapağı yada mazgal kapakları açılarak içerisine katı büyük cisimler atılmış. Kanalizasyon tıkanmalarına sebep olan trafik şerit dubasından tutun beton parçaları ve büyük kaya parçaları görüntülendi. Bunların doğal yollarla içine girmesi mümkün değil kapakların açılıp içine bilinçli bir şekilde atılması söz konusudur. Bu olumsuzlukları yine bilinçli vatandaşımız ve ekibimizle birlikte çözeceğiz” ifadelerini kullandı.Bölge Gazetesi Haber Merkezi 

Güncelleme Tarihi: 31 Mayıs 2021, 11:15
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER