Meclis toplantısında önemli konular karara bağlandı

Van Büyükşehir Belediyesi’nin Kasım ayı olağan meclis toplantısı yapıldı. Vali Bilmez’in başkanlık ettiği toplantıda, önemli konular karara bağlandı.

Meclis toplantısında önemli konular karara bağlandı

    Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Emin Bilmez başkanlığında gerçekleştirilen toplantıya, ilgili daire başkanları ve meclis üyeleri katıldı.

    15 gündem maddesi ve 3 gündem dışı madde olmak üzere 18 maddenin görüşüldüğü toplantıda, Büyükşehir ve 13 ilçe belediyesinin 2020 mali  yılı bütçesi, Belediyenin 2020’de uygulayacağı ücret tarifesi, 2020 yılı için uygulayacak olan vergi ve harç tarifesi, 2020 yılı performans ve yatırım programının görüşülmesi, Büyükşehir Belediyesi tarafından  kiralanacak 1 otobüsün yapılacak protokol dahilinde amatör branşlar için Van Spor Kulübüne tahsisi, Güneydoğu Anadolu Bölgesi Belediyeler Birliği Meclisi için üye belirlenmesi, imar ve bayındırlık komisyon raporunun görüşülmesi ve imar konuları olmak üzere 15 madde görüşüldü.

   Yaklaşık 3 saat süren toplantıda gündem dışı olan Saray İlçesi Kapıköy Sınır Kapısı’ndan gelen İranlı turistlerin Van şehir merkezine taşınmasında kullanılmak üzere 10 otobüs alım talebi, Büyükşehir Belediyesi’nden Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü bünyesinde bulunan kadın konukevi ek hizmeti için demirbaş malzeme alebi ve ulaşım hizmetlerinde ücretsiz ve indirimli yararlanacaklara ilişkin gelir desteği ödemeleri süre  uzatımı gibi konular konuşuldu.

    Bazı konular karara bağlanırken, diğer konular ise ilgili komisyonlara havale edildi.Bölge Gazetesi Haber Merkezi

Güncelleme Tarihi: 19 Kasım 2019, 12:41
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner29