Mektup yarışmasının ödülleri verildi

Van il Milli Eğitim Müdürlüğü ile Van Şair ve Birliği'nin (VAYAB) birlikte organize ettiği "Vanlı Çocuklardan Kudüs'e mektup var" yarışması kapsamında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.

Mektup yarışmasının ödülleri verildi

   Van Büyükşehir Belediyesi İpekyolu etkinlik çadırında sunuculuğunu Hakan Pütün'ün yaptığı programda düzenlenen ödül törenine çok sayıda öğrenci ve davetli katıldı.

    Jüri komisyon başkanı Prof.Dr. Zeki Taştan söz konusu yarışma ile ilgili yaptığı açıklamada; "Vanlı Çocuklardan Kudüs e mektup var " yarışmasına Van ve ilçelerinde çok büyük bir rağbet oldu.  Elimize toplam 263 tane mektup ulaştı. Bunları değerli jüri üyelerimiz; Ümit Kayaçeelebi, Yaşar Adıyaman, Betül Orhan, Mustafa Işık, Ercan Ulutaş, Şükrullah Yavuzer ve Adnan Özkan ile birlikte çok titiz bir şekilde 7 mektuba indirgedik. Her yarışmada olduğu gibi ancak bir kaç tanesine ödül verebiliyoruz. Amaç çocuklarımıza ödülden ziyade kutsal değerlerimize sahip çıkmamız gerektiği bilincini aşılamaktır. Bu yarışmaya destek veren başta İl Milli Eğitim Müdürlüğü Zafer Şahin ve VAYAB başta olmak üzere öğretmenlerimize ve öğrencilerimize çok teşekkür ederiz" ifadelerini kullandı.

   Yarışma ile ilgili açıklama yapan Van Şair ve Yazarlar Birliği Başkanı Yaşar Adıyaman ise "Biz VAYAB ailesi olarak şehrimizin sanatına, kültürüne hizmet etmekle kalmayıp dinimizin kutsal ve manevi değerlerine de çok daha fazla önem vermekteyiz. Söz konusu "Vanlı Çocuklardan Kudüs'e mektup var" yarışmasını da bu doğrultuda organize ettik. Ödüllere sponsor noktasında Ak Parti Van Milletvekili Aday Adayı Zafer Şahin sağ olsunlar destek oldu. Burada kendisine çok teşekkür ederim ve bu anlamlı yarışmada birinci olan Aleyna Kar yavrumuz başta olmak üzere dereceye giren tüm ögrencilerimizi tebrik ederim" dedi.

    Program juri üyelerinin dereceye giren öğrencilere verdikleri Hediye Kitap Seti ve ardından çekilen hatıra fotoğrafı ile sona erdi.

    Dereceye giren isimler ise şu şekilde açıklandı:
1. Aleyna Kar -Tuşba Turgut Özal Anadolu Lisesi
2. Semanur Sayıner-Edremit Borsa Istanbul MTA Lisesi
3. Esra Akcan- İpekyolu Niyazi Türkmenoğlu Anadolu Lisesi
4. Hatun Şen -Özalp Ağabey Özbey Anadolu Lisesi
5.Selinay Yıldız- İpekyolu Vestel MTA Lisesi
6. Nazlı Bağı-Erciş Karakoyunlu Anadolu Lisesi (Mansiyon Ödülü)
7. Abdulstar Fırat -Edremit Necmetin Erbakan Anadolu imam hatip lisesi (Mansiyon Ödülü)

Güncelleme Tarihi: 07 Haziran 2018, 17:57
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner29