Milletvekili Arvas, Tuşba Belediyesi'nin çalışmalarını inceledi

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Van Milletvekili Abdulahat Arvas, Tuşba Belediyesi’ni ziyaret ederek, Belediye Başkanı Salih Akman ile birlikte hayata geçirilen hizmetlerini yerinde inceledi.

Milletvekili Arvas, Tuşba Belediyesi'nin çalışmalarını inceledi

   Tuşba Belediye Başkanı Salih Akman’ı makamında ziyaret eden AK Parti Van Milletvekili Abdulahat Arvas, ilk olarak bitme aşamasına getirilen Belediye Hizmet Binası’nda incelemelerde bulundu. Bölgede bir benzeri olmayan, Selçuklu ve Osmanlı mimarisi olan hizmet binasını gezen Milletvekili Arvas, Başkan Akman’dan binanın teknik özellikleri hakkında bilgi aldı.

    Arvas, daha sonra Van’ın en büyük parkı olan ve önümüzdeki günlerde açılışı yapılacak İskele Sahil Bandı 2. Etabı gezdi. Gerek yapılan peyzajı ve gerekse kullanılan malzeme bakımından göz kamaştıran parkta ayrıca Van simgelerinden olan Van Balığı (İnci Kefali) ve Van Kedisi maketlerinin bulunuyor.

   Yakın zamanda temeli atılacak olan ve 717 bin 212 metrekare alanı ile bölgenin en büyük ‘Millet Bahçesi’ olma özelliğine sahip ‘Tuşba Millet Bahçesi’ proje ile birleşmesiyle Feribot İskelesi’nden Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi’ne kadar yarım hilal şeklinde Van Gölü ile bütünleşmiş bir yeşil kuşak oluşturulmuş olacak.

   İlçe sınırları içerisinde bulunan tüm parklardaki kameraların tek bir noktada izlendiği ‘Kamera Güvenlik Sistemleri Merkezi’nde de incelemelerde Arvas, Tuşba Belediyesi’nin hayata geçirdiği projenin tamamlanmasıyla Tuşba’nın kaderinin değişeceğini belirtti. Çalışmalarından dolayı Başkan Akman’ı tebrik eden Arvas, “Tuşba Belediye Başkanımız Salih bey ile birlikte projeleri yerinde inceleme fırsatı bulduk. Gerçekten birçok ili kıskandıracak projeler hayata geçirilmiş. Büyük bölümü tamamlanmış olan bu projeler Tuşba ve dolayısıyla Van’ın kaderi değişecek. İskele Sahil Bandı, Van Gölü’nün adeta bataklığa dönüşen o güzelim sahilini tekrar kurtarılarak halkın hizmetine sunulduğunu görüyoruz. Gayretlerinden dolayı belediye başkanımıza teşekkür ediyoruz. Kendilerini tebrik ediyoruz. Vatandaşlarımıza da hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

 

   Tuşba Belediye Başkanı Salih Akman ise her Ankara’ya geldiklerinde kendilerini boş göndermeyen, bölgenin kalkınmasına öncülük edecek hiçbir projelerini geri çevirmeyen başta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile bakanlara teşekkür etti. 

Güncelleme Tarihi: 28 Mayıs 2020, 14:25
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner29