Milli sondaj gemisi 'Fatih' Akdeniz'de ilk sondajına başlıyor

Milli sondaj gemisi Fatih, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez'in katıldığı törenle Akdeniz'de ilk sondaj için yola çıkıyor.

Milli sondaj gemisi 'Fatih' Akdeniz'de ilk sondajına başlıyor

Türkiye'nin Akdeniz'deki ilk derin sondajı için adım atılıyor. Türkiye'nin ilk derin sondaj gemisi 'Fatih' yola çıkıyor.

"Alanya-1" kuyusu ile sondaja başlaması planlanan gemide 200'den fazla yerli ve yabancı uzman görev alacak.Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, "Enerjide yerlileşme hamlesinin en büyük adımıyla kendi gemimizle derin deniz sondajını gerçekleştiriyoruz. İnşallah yakın zamanda, muhtemelen gelecek ay Mersin'de sığ deniz sondaj çalışmasına da başlanacak." dedi.

 

Bakan Dönmez, şu anda herhangi bir güvenlik riskinin olmadığını, ancak taciz olursa deniz kuvvetlerinin gereğini yapacağını söyledi.

 

     İlk yerli sondaj gemisi "Fatih"

TPAO'nun Akdeniz'de sondaj yapmak için kullanacağı "Türkiye'nin ilk yerli sondaj gemisi" unvanına sahip "Fatih" 229 metre uzunluğunda ve 51 bin 283 groston ağırlığında.

Güney Kore'de 2011'de inşa edilerek denize indirilen "Fatih", 12 bin fit deniz ve maksimum 40 bin fit sondaj derinliği yeteneğine sahip.

 

       Fatih sondaj gemisi, Norveç'in güney kıyısında bulunan Hoylandsbygda Limanı'ndan yola çıkarak 29 Aralık 2017'de Çanakkale Boğazı'ndan geçmiş, 31 Aralık 2017'de Kocaeli Dilovası'ndaki limana ulaşmıştı.

Güncelleme Tarihi: 30 Ekim 2018, 13:51
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner29