Mimar Yaşar hızlı başladı

Vanlı genç mimar Muhammed Beheşti Yaşar, Ak Parti’den milletvekili aday adaylığı başvurusunun ardından, iki günde altı ilçeye çıkarma yaparak çeşitli ziyaretlerde bulundu. Van Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mehmet Yaşar’ın oğlu Mimar M.Beheşti Yaşar, “Bize önce adaylık görevi verilirse ve bizler daha sonra Meclis’e gidebilirsek, Allah’ın izniyle Van’ın Ak Parti Hükümeti’nin hizmetlerinden daha fazla ve daha etkin faydalanması için çabalayacağız” ifadelerini kullandı.

Mimar Yaşar hızlı başladı

   24 Haziran seçimleri için Van’da yoğun bir milletvekili aday adayı listesi göze çarparken, genç aday adaylarının da bu seçimlerde hizmet için yola çıktıkları görülüyor.

   Van Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mehmet Yaşar’ın oğlu Mimar Muhammed Beheşti Yaşar da bu seçimlerde aday adayı olan isimlerden.

   Muhammed Beheşti Yaşar aday adaylığı başvurusunun ardından Van’ın Erciş, Muradiye, Çaldıran, Saray, Özalp ve Edremit ilçelerine çıkarma yaparak, çeşitli ziyaretlerde bulundu.

   Gittiği yerlerde, görev verilmesi halinde yapacağı çalışmalar konusunda bilgiler veren Mimar Muhammed Beheşti Yaşar, hükümetin yaptığı çalışmalar konusunda da bilgiler aktararak, Ak Parti’den başvuru yapmasının sebeplerini dile getirdi.

  2015 yılından itibaren tasarım ve mimarlık odağında çeşitli meslek prensiplerinden öğrenciler ve akademisyenlerin dahil olduğu etkinlikler düzenleyen, tasarım günlükleri platformunun kurucusu ve genel koordinatörlüğünü yapan, 2016 yılında İzmir Katip Çelebi Üniversitesi Mimarlık Bölümünden mezun olan Mimar Muhammed Beheşti Yaşar, Ak Parti’den milletvekili aday adaylığı başvurusunu yaptı.

   Başvurusunu yaptıktan sonra iki gün içinde Van’ın altı ilçesinde ziyaretlerde bulunan ve görev verilmesi halinde neler yapacağını anlatan Mimar Muhammed Beheşti Yaşar, Ak Parti Hükümeti’nin ülkede birçok alanda reformlara imza attığını, kendisinin de bu hizmetlerde payı olması için böyle bir karar aldığını belirtti.

 

   Van’da Sofa Mimari Tasarım Stüdyosu’nda serbest mimarlık hizmetleri verdiğini ve aynı zamanda YYÜ PeyzajMimarlığı Bölümünde yüksek lisans okuduğunu anlatan Yaşar, YYÜ Mimarlık Fakültesi’nde misafir öğretim görevlisi olarak derslere girdiğini ifade etti.

   Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın gençlere yönelik sarf ettiği sözlerden ilham alarak ve hizmet amaçlı yola çıktığını dile getiren Mimar Muhammed Beheşti Yaşar, “Kentlerin gelişmesinde mimari özellikler büyük önem taşır. Ben de bu düşüncüyle yola çıktım ve siyasette başarılı olacağıma inanıyorum. Şehrimizin en büyük problemlerinden biri olan imar ve kentleşme sorunu ile mesleğim doğrultusunda çalışacağımın vaadinde bulunuyorum. Rabbim izin verirse bu görevi devralırsak ve Meclis’e gidersek, şehrimizin birçok alanda gelişmesi ve kalkınması adına üzerimize düşen görevleri yerine getireceğimizin sözünü veriyoruz. İnşallah hakkımızda hayırlısı olur” ifadelerini kullandı.

   Görev verilmese bile ülkenin sıkıntılı olduğu süreçte İbrahim’in ateşine koşan karınca misali tarafını belirleyeceğini söyleyen Yaşar, sonuna kadar mücadele edeceğini sözlerine ekledi.

 

 

 

Güncelleme Tarihi: 01 Mayıs 2018, 07:39
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner29