Minik öğrencilerden hayvan bakım merkezine ziyaret…

Van'da 4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma gününde değişik okullardan yaklaşık 200 anasınıfı ve ilkokul öğrencisi, Büyükşehir Belediyesi Hayvan Bakım ve Rehabilitasyon Merkezini ziyaret etti.

Minik öğrencilerden hayvan bakım merkezine ziyaret…

           Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Daire Başkanı Adil Allahverdi ve barınak çalışanları tarafından kapıda karşılan minikler, merkezdeki veteriner hekimler tarafından hayvan sağlığı, hayvanlara yaklaşım ve hayvan sevgisi konularında bilgilendirildi. Daha sonra barınaktaki kedi ve köpeklerle bolca vakit geçiren çocuklar, gönüllerince eğlendi.

Merkezde çok güzel vakit geçirdiklerini anlatan 4. sınıf öğrencisi Ali Çağan Üstündağ, öğretmenlerine ve veteriner hekimlere teşekkür etti.

 

      Minik hayvan sever Üstündağ, ''Kedi ve köpekleri yakından sevdim. Korkulacak bir şey yokmuş. Hepsi çok tatlıydı. Ben de küçük bir köpek sahiplenmek istiyorum. Ailem de buraya geleceğim'' ifadelerini kullandı. 

 

       Çocukların ziyaretinden oldukça memnun olduklarını söyleyen Sağlık İşleri Daire Başkanı Adil Allahverdi ise ''Burada modern bir hayvan barınağına sahibiz, hayvan ambulansımız var. Sokak hayvanlarımızı kısırlaştırarak gerçek yaşam alanlarına bırakıyoruz. Sahiplendiriyoruz, Her ailenin bir sokak hayvanını sahiplenmesini de teşvik ediyoruz. 4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma gününde bugün değişik okullarımızdan çocuklarımız barınağımızı ziyarete geldiler.  Bu ziyaretlerle beraber çocuklarımıza hayvan sevgisi yerleşmiş olacak.'' İfadelerini kullandı.

 

        Öğrenciler, hayvanlara yanlarında getirdikleri mamaları dağıtırken, barınak personelleri tarafından da miniklere kek ve meyve suyu ikramında bulunuldu.Bölge Gazetesi Haber Merkezi

Güncelleme Tarihi: 04 Ekim 2019, 14:57
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner29