Modern hizmet binası için start verildi

Tuşba Belediyesi'nin modern hizmet binası için önceki gün ilk kazma vuruldu. Tuşba Belediye Başkanı Doç. Dr. Fevzi Özgökçe, bölgenin, hatta ülkenin en güzel belediye hizmet binalarından birinin Tuşba'ya yapılıyor olmasının gurur verici olduğunu ifade edildi.

Modern hizmet binası için start verildi

   Van'ın Merkez Tuşba İlçesi'nde modern bir belediye hizmet binası inşa ediliyor. Daha önce gazetemizde yaptığımız haberde de gündeme getirdiğimiz hizmet binasına başlandı.
    Birkaç gün önce ilk kazmanın vurulması ile birlikte, ilçe belediyesi her yönüyle muhteşem bir hizmet binasına kavuşacak.
Gazetemize açıklamalarda bulunan Tuşba Belediye Başkanı Doç. Dr. Fevzi Özgökçe, bu yıl bitirilmesi planlanan Tuşba Belediyesi Hizmet binasının bölgenin, hatta ülkenin en güzel belediye hizmet binalarından biri olacağını belirterek, "İpekyolu üzerinde daha önce Et Balık Kurumu'na ait olan arsa üzerinde söz konusu hizmet binası için ilk kazmanın vurulduğunu belirtti.
Daha önce konuşla ilgili gazetemize açıklamalarda bulunan Başkan Özgökçe, "Yaklaşık 130 dönümlük arsa içinde Osmanlı ve Selçuklu mimarisi ile yapılacak olan hizmet binasının bir benzerinin olmadığını söyleyerek, "Belediye binası ile kaymakamlık binası yan yana yapılıyor. Hizmet binasını 2018 yılı sonunda bitirmeyi planlıyoruz. Aynı arsa içinde kütüphane, kültür merkezi yapılacak. Söz konusu arsa içinde alışveriş merkezi ve farklı etkinliklerin yapılması için de alanlar olacak. Özellikle geniş bir yeşil meydan yapılıyor. Havuzların da bulunacağı arsa içinde, zemin+dört kat inşa edilecek olan kaymakamlık, belediye binası, kültür merkezi, alışveriş merkezi, kütüphane vs. tam bir kompleks olacak. Türkiye'nin en güzel kurum binalarından biri Tuşba'da inşa edilecek inşallah. Daha önce 12 bin metrekarelik bir hizmet binası planlanıyordu, daha sonra biz onu 9 bin metrekareye düşürerek, maliyeti de biraz azaltmaya çalıştık"dedi.

Güncelleme Tarihi: 05 Şubat 2018, 07:41
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER