Muay Thai sporcuları madalyalarla döndü

EMF-Uluslararası Antalya Açık Muaythai Kupası müsabakalarına katılan, Van Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Muay Thai sporcuları ilimize 2 altın ve 5 gümüş madalya ile döndüler.

Muay Thai sporcuları madalyalarla döndü

  Türkiye Muay Thai Federasyonu ve EMF-Avrupa Muaythai Federasyonları tarafından 29 Kasım ile 04 Aralık 2017 tarihleri arasında Antalya 10 bin kişilik Spor Salonunda 16 ülkeden, 500 sporcunun katılımı ile minikler, yıldızlar, gençler, üst gençler ve büyükler kategorilerinde EMF-Uluslararası Antalya Açık Muaythai Kupası Müsabakaları gerçekleştirildi.

  Söz konusu müsabakalara Milli Takım adına mücadele eden, Van Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Muay Thai sporcularından Kubilay Tarhan 57 kiloda, Hayrullah Denizci ise 42 kiloda Türkiye Birincisi olarak Altın madalyanın sahibi oldu.

  Müsabakalara üst gençler kategorisinde katılan Yunus Turan 71 kiloda, Ruhat Başoğlu 75 kiloda Ahmet Sağlam ise 63,5 kiloda Türkiye’ye gümüş madalya kazandıran sporcular arasında yerlerini aldı.

  Van’dan yarışmalara katılan 7 kişilik takım arasında bulunan sporculardan Fikret Kaldırım ve Azad Toğal ise Advizon Büyük Erkekler Kategorisinde ülkemize gümüş madalya kazandıran sporcular oldular.

  Avrupa'nın en önemli faaliyetlerinden biri olan EMF Uluslararası Antalya Açık Muaythai Kupası Müsabakalarını Dünya Muaythai Federasyonun Asbaşkanı ve Uluslararası Amatör Muaythai Federasyonu Genel Sekreteri Stephan Fox da izledi.

  Türkiye adına milli takım forması giyerek farklı kategorilerde 6 yabancı ülkenin sporcuları ile toplamda 7 final maçı oynayarak rakiplerini mağlup eden, Vanlı sporcular ülkemiz adına kazandıkları 7 madalyadan dolayı gururlu olduklarını belirttiler.

   Katıldıkları müsabakalar sonucunda ülkemize 7 farklı kategorilerde madalya kazandıran sporcularının başarısını değerlendiren, Van Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü, MuayThai Takım Antrenörü Sinan Ağlar yaptığı açıklamada, “Öncelikle spor kariyerinde ilk kez katıldığı EMF Uluslararası Antalya Açık MuayThai Kupası Müsabakaları’nda yüreğini ortaya koyarak ilimiz ve ülkemiz adına canla başla mücadele ederek ülkemize milli takım adına 7 madalya kazandıran sporcularımızı canı gönülden kutluyorum. Van’dan Milli Takımımızın formasını giyerek rakipleri ile zorlu müsabakalardan galip gelen sporcularımızın müsabakalar esnasında gösterdikleri performansları federasyon yetkililerimiz tarafından büyük bir ilgi gördü. 7 sporcu ile katıldığımız, EMF Uluslararası Antalya Açık MuayThai Kupası Müsabakaları’nda her bir sporcumuz yabancı ülkeden katılım sağlayan rakipleri ile karşı karşıya geldi. Toplamda 7 final müsabakası ile rakiplerinin karşısına çıkan sporcularımız ringden 2 altın ve 5 gümüş madalya kazanarak ayrıldılar. Bundan sonraki hedefimiz ise Uluslararası ve Avrupa müsabakalarında ilimize daha güzel başarılar ile dönmek olacaktır. Katıldığımız her müsabakada desteklerini bizlerden esirgemeyen başta, Van Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü olmak üzere emeği geçen herkese çok teşekkür ediyoruz” diye konuştu. Bölge Gazetesi Haber Merkezi

Güncelleme Tarihi: 08 Aralık 2017, 11:05
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner29