Müdür Sünnetçioğlu'ndan, karantinadaki vatandaşlara ziyaret…

Van İl Sağlık Müdürü Doç.Dr. Mahmut Sünnetçioğlu, Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) ile mücadele kapsamında Umman’dan Van’a getirilen Türk vatandaşlarını gözlem altında tutuldukları yurtlarda ziyaret etti.

Müdür Sünnetçioğlu'ndan, karantinadaki vatandaşlara ziyaret…

    Ziyaret esnasında İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Sünnetçioğlu’na, Gençlik Spor İl Müdürü Nevzat İnanç, eşlik etti.

    Doç.Dr. Mahmut Sünnetçioğlu, Umman’dan kente getirilen 248 Türk vatandaşının, Gençlik ve Spor Bakanlığına bağlı İmam Şafi Yurdu ve Süleyman Şah Yurdu’ndaki karantina sürecinin bugün bitirilerek illerine uğurlanacaklarını ve Van Valiliğimiz koordinesinde İl Sağlık Müdürlüğü, AFAD, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ile Türk Kızılay tarafından ihtiyaçları karşılanan vatandaşlarımızın hizmetten memnun kalarak ayrılacaklarını belirtti.

    Doç. Dr. Sünnetçioğlu yaptığı açıklamada, “23 Nisan ‘da Umman’dan Van’a getirilen 248 kişilik bir gurubumuzdu, bunların 167,si Kampüs içerinde bulunan İmam Şafi Yurduna,81 kişiyi de Süleyman Şah Yurdunda konaklatıldı. Misafirlerimiz ilk geldiği günden bugüne Doktor ve sağlık personelimizle beraber sağlık hizmetlerini vermeye başladık. İlk muayenelerini yurda gitmeden önce havalimanında gerçekleştirildi. Sosyal mesafe koralarına uygun bir şekilde Büyük Şehir Belediyesi tarafından tahsis edilen araçlar ile Gençlik Spor İl Müdürlüğü Yurtlarına getirildiler ve  bugün itibariyle karantina süreçleri bitiyor AFAD, tarafından organize edilen otobüsler ile sosyal mesafe koralarına uyarak illerine uğurlayacağız. Gitmeden önce sağlık ekiplerimiz tarafından tekrardan son izlemlerini yaparak forumlarını doldurarak evlerine yolcu edeceğiz.Karantina süresince yurtlarımızda Doktor ve sağlık ekiplerimiz 7/24 hizmet vererek gözlem altında tutuk. Buradaki ziyaret amacımız 14 günlük karantina sürecine uydukları için misafirlerimizi ziyaret ederek talep ve isteklerini dinledik ve kendilerine teşekkür etmek istedik ve bundan sonraki süreçte  sosyal mesafeyi dikkat etmeleri hususunda uyarılarda bulunduk, karantina kuralarına uyarak devam etmelerini ve sağlıklı günler için evde kalmalarını önerdik. Ayrıca misafirlerimizi illerine götürecek olan şoförler’dende sürüntü alındı, test sonuçları negatif gelen şoförlerimiz için seyahat izni verilecek, pozitif çıkan şoförlerimiz ise gözetim altına alınarak izin verilmeyecek test sonuçları negatif çıkan şoförler ile misafirlerimizi yolcu edeceğiz” dedi.Van Bölge Gazetesi Haber Merkezi

 

Güncelleme Tarihi: 07 Mayıs 2020, 12:36
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner29