'Nerede mazlum varsa, Türkiye oradadır'

Dün Van'da çeşitli temaslarda bulunan Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, Ak Parti İl Başkanlığı'nı ziyaret ederek, partililerle bir araya geldi. Türkiye'nin tarih boyunca hangi şartlar olursa olsun, mazlumlara sahip çıktığını anlatan Bakan Kaya, "Dünyanın neresinde bir mazlum varsa onlara el uzatan bir Türkiye var. Suriye'de, Filistin'de, Arakan'daki mazlumlara yardım elini uzatan bir Türkiye var" dedi.

'Nerede mazlum varsa, Türkiye oradadır'

    Ak Parti Hükümeti'nin 2002'den beri önemli reformlar gerçekleştirdiğini anlatan Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, "Ak Parti Hükümeti olarak iktidarda olunan süreçte; her alanda çok büyük reformlar gerçekleştirdik. Cumhuriyet tarihi boyunca görülmemiş hizmetleri biz 15 yılda yaptık. Bizler de milletimize yaptığımız hizmetlerle mükellefiz. 2002 yılında sorunları içinde boğulan bir Türkiye vardı. Bugün şahlanan bir Türkiye var. Sadece bölgesinde değil, dünyada lider bir Türkiye var. Milletimizi devletle bütünleştirdik" dedi.
     Kaya, “İktidara geldiğimizde kişi başı 4,3 doların altında geliri olan kişi sayısı Türkiye'de yüzde 30'du, bugün 4,3 doların altında geliri olan kişi sayısı oranı yüzde 1,5'in altına indi. Bizim hedefimiz bunu tamamen yok etmektir. 2002 yılında engelli çocuk sahibi anneler evlatlarından utanır haldeydi. Onları dışarı çıkarmaktan çekinir durumdaydı. Devlet olarak 500 bin engellimizin yakınına evde bakım desteği veriyoruz. Engellilerimizin kamuda istihdamı 5 binler düzeyindeydi. Bugün 50 binleri aştık" dedi.
    Dünyanın neresinde bir mazlum varsa Türkiye'nin orada olduğuna vurgu yapan Bakan Kaya, "Tüm mazlumların gözyaşını dindirmek için adeta seferber olmuş bir Türkiye var. Türkiye'nin büyümesinden ve gelişmesinden rahatsız olanlar var. Onlar hiçbir zaman boş durmadı ve durmayacak. Bizim kutlu yürüyüşümüzü baltalamaya çalışacaklardır, ama biz her fırsatta onların oyunlarını çıkardık, çıkarmaya da devam edeceğiz" dedi.
    Yapılan desteklere işaret eden Bakan Kaya, "Sadece Van ilimizde 9 bine yakın engelli vatandaşımız evden bakım desteğinde yararlanıyor. Sadece bu yıl Van'da engeli bakımı için 85 milyon lira ödedik. 2017 yılında yaklaşık 3 bin 602 çocuğumuz için 25 milyon lira destek verdik. Kişi başı çocuk oranı şu anda 2,1 sınırındayız, tam yaşlanma sınırı bu. Bu oranın altında düşersek Türkiye yaşlanacak. Yıllardır övündüğümüz genç nüfusumuzu arttırmak zorundayız. Cumhurbaşkanımız bu yüzden en az 3 çocuk diyor. Hükümet olarak doğan evlatlarımıza ilk altını biz takıyoruz. Birinci çocuk için 300, ikinci çocuk için 400, üç ve sonraki çocuk için 600 lira doğum yardımı veriyoruz. Van'da geçen yıl 25 bin 330 evladımıza 12 milyon TL doğum yardımı yaptık" ifadelerini kullandı.
Konuşmasında 15 Temmuz 2016'da gerçekleşen hain darbe girişimine de vurgu yapan Bakan Kaya, "15 Temmuz'da FETÖ alçak terör örgütünün darbe girişimine karşı, bu millet tarihi bir destana imza attı. O gece kadınlarımız en ön saflardaydı. Allah o kadınlarımızdan razı olsun. Çocuk yaşta şehitlerimiz var. Geleceğe kadınlarımızla, gençlerimizle çok ciddi bir şekilde hazırlanacağız. Onlar bu ülkeyi bölmeye çalıştıkça, milletimiz daha sıkı bir şekilde kenetlenecektir. Birliğimizin, beraberliğimizin kimsenin bozmasına fırsat vermeyeceğiz. 2023 hedeflerimiz için sizlerle birlikte gece gündüz demeden koşturmaya devam edeceğiz" dedi.

Güncelleme Tarihi: 06 Ocak 2018, 09:20
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER