Öğrenciler çevre konusunda bilinçlendiriliyor

Van Büyükşehir Belediyesi, sağlıklı, yeşil bir kent için ilköğretim öğrencilerine çevre duyarlılığı ve geri dönüşüm konularında eğitimler veriyor.

Öğrenciler çevre konusunda bilinçlendiriliyor

   Büyükşehir Belediyesi 2017-2018 öğretim yılının ikinci yarısında ilçelerde bulunan ilköğretim okullarında çevre bilincinin artırılması için eğitimler düzenledi.

    Bu kapsamda Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliği ile Gürpınar, Gevaş, Edremit, İpekyolu ve Tuşba ilçelerinde yaklaşık 3 bin öğrenciye çevre eğitimi verildi.

   Eğitmenler çocuklara çevre bilgisi, plastik, karton, cam atıklar ile bitkisel atık yağlar, ömrünü tamamlamış pil ve lastiklerin geri dönüşüme kazandırılması gibi konular hakkında kapsamlı eğitimler verdi. Eğitmenler ayrıca atıkların çevreye ve insan sağlığına verdiği zararlar hakkında da çocukları bilgilendirdi.

 

   1 LİTRE ATIK YAĞ 1 MİLYON LİTRE SUYU KİRLETİYOR

   Eğitimde, evlerde kullanılan ve daha sonra lavabolara dökülen 1 lt kızartmalık atık yağın 1 milyon litre içme suyunu kirlettiği, tehlikeli ağır metal içeren atık pillerin yeraltı ve yerüstü su kaynaklarını zehirlediği ayrıca vurgulandı. Öğrencilerin evsel atıklar hakkında sorularının da cevap bulduğu eğitimlerde bilgilendirici broşürlerde dağıtıldı.

   Eğitimlerin önemine vurgu yapan Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanı Selçuk Doğru, “Çalışmalarla, öğrencilerin çevreleri hakkında farkındalık kazanmaları, erken yaşta çevre duyarlılığı ve bilinci edinerek, çevre problemlerinin çözümlerine katkı sağlanması hedefleniyor” dedi.Bölge Gazetesi Haber Merkezi

 

Güncelleme Tarihi: 12 Mart 2018, 09:52
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner29