Öğrenciler illeri afişlerle tanıttı

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Cengiz Andinç Kültür Merkezi'nde '81 iliz hepimiz biriz' projesi sergisi açıldı.

Öğrenciler illeri afişlerle tanıttı

   Türkiye genelinde 81 ilin kendine özgü, tarihi, turistik mekanları, kültürel öğelerin ve yöresel tatların tanıtılmalarına yönelik eş zamanlı olarak gerçekleştirilen, "81 İliz Hepimiz Biriz" e-twinnig projesi kapsamında Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Cengiz Andinç Kültür Merkezi'nde sergi açıldı.
   Açlışa; Tuşba Belideye Başkanı Fevzi Özgökçe, Rektör Yardımcısı Ahmet Kazankaya, İl Milli Eğitim Müdürü Kıyasettin Kırekin, Tuşba İlçe Milli Eğitim Müdürü Muhlis Ceylani, İl Milli Eğitim Şube Müdürleri Şakir Sığınç, Mevlüt Şahin, YYÜ Öğretim Üyeleri, İl Milli Eğitim Ar-Ge Birimi, veliler ve öğrenciler katıldı.
Sergi öncesi yapılan protokol konuşmalarının ardından, Tuşba İlçesine bağlı Bardakçı ilkokulu öğrencileri tarafından Van'ın tanıtımı ile ilgili bilgeler okundu.
   Şehirlerin tanıtımına yönelik slayt sunum ve mini müzik dinletisinin ardından serginin açılışına geçildi. Kurdele kesiminin ardından protokol ve öğrenciler, 81 ilin tarihi, kültürel, endüstriyel ve mutfak kültürlerinin yer aldığı poster sergisini gezdi.
Program kapsamında katılımcılara ve öğrencilere Van'ın yöresel tatlarından ayran aşı ikramında bulunuldu.Bölge Gazetesi Haber Merkezi

Güncelleme Tarihi: 13 Aralık 2017, 15:11
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER