Öğretmen ve personele yangın ve tatbikat eğitimi verildi

Van Tuşba Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü koordinasyonunda, Tuşba ilçesi Zeve İlk-Ortaokulu öğretmen ve personele yönelik yangın eğitimi verilerek devamında tatbikat yapıldı.

Öğretmen ve personele yangın ve tatbikat eğitimi verildi

              İl Milli Eğitim Müdürlüğü Sivil Savunma Uzmanı ve Yangın Eğitmeni Murat Motor tarafından verilen eğitimler sonrası uygulamalı olarak tatbikatlar yapıldı. Tatbikatta öğretmenlere ve personele olası yangın çeşitleri ve yangına müdahale yönetmeleri ve bu tür durumlarda nasıl davranmaları gerektiği anlatıldı.

 


        Yangın öncesinde alınacak tedbirlerden bahsedilerek öğretmenlerin ve personellerin bu konudaki farkındalıkları arttırıldı. Yangına nasıl müdahale edilmesi gerektiği, yangın türleri, yangın tüpünün kullanımı gibi konularda da öğretmenlere bilgiler verildi. 

 

        Sivil Savunma Uzmanı Murat Motor, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, "Öğretmenlerimize ve personellere yangında neler yapmaları gerektiği ile ilgili eğitim ve tatbikat düzenledik. Verilen eğitimler çerçevesinde öğretmenlere yangın durumundaki sorumlulukları, yangın söndürme tüpü kullanımı ve yangına ilk müdahale hakkında bilgiler verdik. Bundan böyle öğretmen arkadaşlarımız ve personellerimiz olası yangın ve acil durumlara müdahale konularında neler yapabileceklerini öğrenmiş oldu" dedi.

 

      Yangın eğitiminin ardından okul bahçesinde temsili ateş yakıldı ve yangın söndürme tatbikatı gerçekleştirildi. Okulun bahçesinde yakılan ateşe yangın tüpüyle müdahale edilerek uygulama yapıldı.

 

      Yangın eğitimi ve tatbikatını tüm ilçelerde yaptıklarını belirten Sivil Savunma Uzmanı Murat Motor, hem öğretmenlere hem personele yönelik eğitimler gerçekleştirdiklerini söyledi.Bölge Gazetesi Haber Merkezi

Güncelleme Tarihi: 19 Nisan 2019, 13:49
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner29