Okuducu, PLC sisteminin önemini anlattı

Vangölü Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi (VEDAŞ) Şirket Müdürü Emrullah Okuducu, 2017 yılı yatırım faaliyetleri ve 2018 yılı projeleri ile ilgili yapılan değerlendirme toplantısında, kayıp ve kaçağın önlenmesinde PLC sisteminin büyük önem arz ettiğini belirtti.

Okuducu, PLC sisteminin önemini anlattı

   Vangölü Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi geçtiğimiz yıl yapılan yatırım faaliyetleri ve bu yıl yapılacak olan faaliyetlerle ilgili basın bilgilendirme toplantısı düzenledi.

    VEDAŞ Şirket Müdürü Emrullah Okuducu, İl Müdürü Beytullah Özbayram, Tüketici Hizmetleri Grup Müdürü Fatih Talay, Yatırım Grup Müdürü Orhan Gültepe, EPID Grup Müdürü Mehmet Alemdağ, Sistem İşletme Grup Müdürü Erdener Özeler, Kurumsal İletişim ve Halkla İlişkiler Yönetmeni Ercan Kısacık ve Kurumsal İletişim ve Halkla İlişkiler personeli Çimen Koç’un katıldığı toplantıda, yapılan ve yapılacak olan çalışmalar anlatıldı.

    Edremit’teki bir otelde gerçekleşen toplantıda VEDAŞ’ın PLC sistemine değinen Şirket Müdürü Emrullah Okuducu, “PLC sistemi kayıp kaçak oranının düşmesinde büyük bir etkiye sahip. Bu sayede kayıp-kaçak oranımız yüzde 12.54 oranında azalmıştır. PLC projesinin uygulanacağı bölgelerde, arıza sayı ve sürelerinin azaltılması ile enerji kalitesinin arttırılması kapsamında; enerji kesintisi olma riski yüksek olan trafo dağıtım panolarının yenilenmesi, gerilim düşümlerinin engellenebilmesi için trafo bazlı yük dengelemesi yapılması, işletme ömrünü doldurmuş olan direk ve hatların yenilenmesi, binalara ve ağaçlara yakın olup arızaya sebebiyet verebilecek mevcut açık iletkenlerin kapalı iletken ile değiştirilmesi, arızalı armatürlerin onarılması, ilave armatür eklenmesi ile aydınlatma düzeylerinin arttırılması ve tüketicilerin hasarlı veya ekli mevcut abone bağlantı hatlarının yenilenmesi gibi işletme, bakım, onarım faaliyetleri gerçekleştirilmektedir. Gevaş ilçemizde elde edilen başarılı sonuçların bölge geneline yayılması için EPDK ve ETKB’nin teşvik ve destekleri ile PLC projesi 2016 yılında dört ilçede 25 milyon TL yatırım maliyeti ile hayata geçirilmiştir” ifadelerini kullandı. 

   2017 yılı yatırım programı çerçevesinde 48 adet enerji nakil hattı, 26 adet şehir şebekesi, 90 adet köy şebekesi ve farklı karakteristiklerde toplam 193 proje yapıldığına işaret eden Okuducu, “2018 yılında bölge genelinde 230 milyon TL yatırım yapmayı planlamaktayız. Bunun yanında 2018 yılında bölge genelinde 175 adet enerji nakil hattı yeniden yapılacak ya da mevcut enerji nakil hattı yol boyuna alınacaktır. Bu sayede tedarik sürekliliği ve kesinti sürelerinin asgari seviyelere çekilmesi sağlanacaktır. Ayrıca 136 adet köy veya mahalle şebekesinin yenilenmesi yapılacaktır. Mevcut durumda çoğunluğu ağaç ve demir direklerden oluşan şebekeler tamamıyla beton direkli olarak tesis edilecektir. İl ve ilçe merkezlerinde şehir gelişimini tamamlamış cadde ve sokaklarda havai hatların yer altına alınmasına devam edilecek, yer altına alınan bölgelerde yer altı kablolu aydınlatma şebekesi de tesis edilecektir. Merkez ve köylerde aydınlatma çalışmalarına ağırlık verilecektir. 2017 yılı içerisinde 14 bin 250 adet beton direk dikimi yapılmıştır. Trafo merkezlerindeki eski hücrelerin teknolojik hücrelerle değiştirilmesi ile enerjimizin dağıtımını çağın gereklerine (SCADA/DMS) uygun olarak yapılacak ve olası arızalara müdahale süremiz kısalmış olacaktır. Böylece bölge genelinde enerji altyapısına rekor bütçe ayırarak tarihin en kapsamlı yatırımı gerçekleştirilecektir” ifadelerini kullandı.

Güncelleme Tarihi: 28 Mart 2018, 12:09
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER