Ortaokul öğrencilerinden bilim fuarı sergisi…

Van'ın Edremit ilçesinde bulunan Ertuğrul Gazi Ortaokulunda önceki gün ‘Tübitak Bilim Fuarı Sergisi’ yapıldı.

Ortaokul öğrencilerinden bilim fuarı sergisi…

         Açılışa katılan Van İl Milli Eğitim Müdür Vekili Osman Ayşin, Edremit İlçe Milli Eğitim Müdürü İhsan Keskin, il- ilçe şube müdürleri, Mevlüt Şahin, Şakir Sığınç, M.Bakır Bedevioğlu, İsmet Samsa, Edremit Halk Eğitim Müdürü M.Tahir Aslan ile çok sayıda okul müdürü ve öğrenci velisi katıldı.

 


        Tübitak Bilim Fuarı Sergisi ile ilgili konuşma yapan Van İl Milli Eğitim Müdür Vekili Osman Ayşin, “Okulun daha önceden de böyle etkinlikler yaptığını akademik başarının yanında bu tür bilimsel çalışmaların yapıldığını  bildiğini ve okulu çok güzel düzenli gördüğünü bundan dolayı okul idareci ve öğretmenlerini tebrik ediyorum” dedi.

 


       KESKİN: EMEĞİ GEÇENLERİ KUTLUYORUZ
Etkinlikle ilgili konuşan Edremit İlçe Milli Eğitim Müdürü İhsan Keskin, “Projesi olmayanın geleceği de olamaz,  geleceğimizin  teminatı olan  çocuklarımızı bu çalışmalarla gelecek adına umut vaat ettiklerini belirterek sergide çok güzel ve özgün çalışmalar için öğrencilerimizi ve öğretmenlerimizi tebrik ederim. Bu okulumuzun bilimsel başarıda en ön sıralarda olduğunu bölge 1.ligi Türkiye 2.lig ve 3.lüğü aldığını bu alanda ilk sıralarda olduğunu ve bu çalışmalardan çok mutluluk duyduğunu belirterek, emeği geçen herkese tekrar teşekkür ederim" dedi.

 


       Programın yapıldığı Edremit Ertuğrul Gazi Okul müdürü Mahmut Işık ise, “Adeta gelenekselleşen başarılarımızda bir tanesini daha bugün gerçekleştirmiş olacağız. Öğrencilerin hayal güçlerinin çok güzel projelere dönüştüğünü görmekteyiz. Tüm  okul  olarak  ekip şeklinde  çalıştıklarını   özellikle Teknoloji Tasarım  öğretmeni  Güneş Şeker, hocamızın çok büyük  azim ve emek verdiğini böyle bir   öğretmen ve ekiple çalıştığım için kendimi çok şanslı hissediyorum” dedi.

 


         Tübitak Proje yöneticisi Güneş şeker ise, “Tüm eserler özgün  çalışmalardan oluşmaktadır.  Tabi bu projelere aylarca çalışarak emek verdik. İmkanlar dahilinde bu çalışmaların patentlerini almak istiyoruz” diyerek sözlerini noktaladı.Van Bölge Gazetesi

Güncelleme Tarihi: 06 Kasım 2019, 11:28
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER