Oscar ödüllü Kırekin Van'a veda etti

2014 Yılında Van İl Milli Eğitim Müdürü olarak görev yapan Kıyasettin Kırekin, 5 yıla yakın süre zarfında yaptığı görevini 2018 yılının Ocak ayında devretti. Bakanlık müşavirliğine atanan Kırekin, onuruna bir veda yemeği programı düzenlendi.

Oscar ödüllü Kırekin Van'a veda etti

   İskele Öğretmenevinde düzenlenen programa; Vali Yardımcıları Mehmet Parlak, Sinan Aslan, İlçe Kaymakamları, YYYÜ Rektörü Peyami Battal, AK Parti Van Milletvekili Burhan Kayatürk, Tuşba Belediye Başkanı Doç. Dr. Fevzi Özgökçe, İl Müftüsü Nimetullah Arvas, siyasi parti temsilcileri, kamu kurum ve sivil toplum örgütü temsilcileri, ilçe milli eğitim müdürleri, eğitim camiasından birçok isim, basın mensupları ve sevenleri katıldı.
   Van'da görev yaptığı 5 yıllık süre zarfından birçok önemli çalışmaya imza atan, okulların fiziki altyapısı, akademik başarı, sosyal ve kültürel faaliyetler, projeler gibi eğitimde adeta çağ atlaman Kırekin'in Van'dan ayrılıyor olması eğitim camiası ve sevenleri tarafından üzüntüyle karşılandı.

   OSCAR ÖDÜLÜ VE EN İYİ KURUMU MÜDÜRÜ ÖDÜLÜ ALMIŞTI
   Eğitimde yaptığı üstün çalışmalar ile Anadolu Basın Birliği Van Şubesi tarafından düzenlenen Oscar ödül töreninde ödüle layık görülen, Van Ekonomist Dergisi tarafından düzenlenen Van'ın Enleri organizasyonunda yine en iyi kurum müdürü ödülünü alan Kıyasettin Kırekin'in görevden ayrılmasının yankıları sürerken, Kırekin dün akşam düzenlenen yemek ile veda etti.
   Kırekin veda yemeğinde yaptığı konuşmada, "Bu anlamlı günde davetimizi kırmayan herkese teşekkür ediyorum. Meslekte 27. Yılım. 17 yıl boyunca üst düzey yönetici, 4 yılı aşkın sürede de Van'da gösterilen teveccüh ile Van İl Milli Eğitim Müdürlüğü gibi kutsal bir görevi yürüttüm. Bu önemli görevi şerefimizle devr etmiş bulunmaktayız. Değerli Van halkının hoş görüsü ile bu görevi en iyi şekilde yapmaya gayret gösterdik.  Van kamuoyu, bakanlığın üst düzey yöneticileri her zaman yanımızda oldular. Eğitimin bütün paydaşları görev yaptığımız süre içerisinde Van'ın eğitiminin gelişmesi anlamında bize destek sundular.  Van'ın bütün mülkü amirleri bizimle sürekli istişare içiresinde bulunarak bu görevi en iyi şekilde yapmamıza yardımcı oldular.  Hizmet konusu sadece bir şahsın yürüteceği bir konu değildir. Bunu Van kamuoyu, ilimizin her kademesinde görev alan herkesle birlikte takımdandık. Bir takım ruhu,  bir aile havası içerisinde bu görevi yapmaya çalıştık.  Bir kentin diğer gelişmiş göstergesi neyse eğitimdeki göstergelerle öyle olur. Bütün yaşam endeksleri de buna paralel gider.  Ama biz özellikle Van'da bir sistemin kurulması için büyük çaba sarf ettik. Şuanda eğitimin her kademesinde herkes ne yaptığı bilmektedir. Bütün okullar adeta başarı için yarış içerisinde, bir karne yarışı vaziyetinde. Türkiye de en fazla proje ürüten iller arasında Van vardır. Van'da eğitim adına bir sistemin kurulduğuna şahit olduk. Özellikle YYÜ ve diğer kamu kurumlarıyla sürekli istişare ve yakın ilişkiler içiresinde bulunarak Van'ın eğitimine katkı sunmaya gayret gösterdik. Avrupa projeleri kapsamında da Türkiye'de ilk beş içerisindeyiz" dedi.

   "TÜBİTAK'A EN FAZLA PROJE SUNAN İLK BEŞ İL İÇİNDEYİZ"
    Kırekin, konuşmasına devamla, "TÜBİTAK Bilim fuarlarına en fazla proje sunan ilk beş il içerisindeyiz. Eğitimin sadece akademik, öğretim boyutuyla ilgilenmiyoruz. Öğrencilerimizin milli ve manevi yönden de gelişmesi için çaba gösterdik. Geçtiğimiz yıl ve bu yıl yarım trilyona yakın bir yatırım söz konusu. İnşallah daha güzel yatırımlarda gerçekleştirilecektir. Bu sistem inşallah yeni İl Müdürümüz Hasan beyle bundan sonra da devam edecek. Bakanlığa atanmamız kısmen bizi Van'dan ayırsa da kalbimiz, gönlümüz her zaman burada olacaktır. Bu süreç zarfında bizi yalnız bırakmayan Van halkına, kamu kurum temsilcilerine, herkese teşekkür ediyorum. Eğitim camiamıza, basın mensuplarına teşekkür ediyorum. Bizi bu anlamlı gecede yalnız bırakmayan herkese şükranlarını sunar, haklarını helal etmesini diliyorum" ifadelerini kullandı.
Kırekin'in ardından, Antalya Muratpaşa İlçe Milli Eğitim Müdürü olarak görev yapan, daha sonra Bakanlık tarafından Van'a İl Milli Eğitim Müdürü olarak atanan Hasan Tevke ise, Kırekin'in Van'a yapmış olduğu hizmetlerden dolayı teşekkürlerini dile getirdi.
   Tevke, "Bu bir bayrak yarışıdır, biz de kaldığı yerden hizmetlerin devamı için, başarısı için gayret edeceğiz. Elbette insanlar göreve gelir, görevden ayrılır. Ama önemli olan vefadır.  Kıyasettin müdürümüz Van'a uzun yıllar hizmet verdi.  Bunu unutmak mümkün değildir. Her zaman kendisinin yanındayız, kapımız ve gönlümüz her zaman kendisine açıktır. Bugüne kadar yapmış olduğu çalışmalardan dolayı teşekkür ediyorum, yeni görevinde başarılar dilerim" dedi.
     Son olarak konuşan Van Vali Yardımcısı Mehmet Parlak ise, Kırekin ile yaklaşık 4 yıldır beraber çalıştıklarını belirterek, kendisi ile çalışmanın memnuniyet verici olduğunu dile getirdi.
    Parlak, "Van, 330 bini aşkın öğrenci nüfusu, 17 bin üzerinde öğretmen kitlesi ve bin 300'den fazla gerek kamu gerek özel eğitim kurumları olmak üzere devasa bir yapı. Dolayısıyla burada görev almak, 4 yıl boyunca hizmet etmek, taş üstüne taş koymak, bu anlamda çok kayda değer. Bizler bu kapsamda yaptığı hizmetlerden dolayı müdürümüze şükranlarımıza sunuyor, yeni görevinde başarılar diliyoruz" dedi.
    Yapılan konuşmaların ardından Van'ın eğitime vermiş olduğu hizmetlerinden dolayı Müdür Kırekin'e plaketler takdim edildi.

Güncelleme Tarihi: 01 Şubat 2018, 08:01
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER