Özgökçe: Önemli hizmetlere imza attık

Tuşba Belediyesi’nin önceki belediye başkanı Fevzi Özgökçe, yaptığı açıklamada görevde kaldıkları beş yıl içinde çok önemli hizmetlere imza attıklarını söyledi.

Özgökçe: Önemli hizmetlere imza attık

         Doç. Dr. Fevzi Özgökçe, 30 Mart 2014 yılında % 50’lik oy desteği ile seçildiğini belirterek, sıfırdan kurulan Tuşba’da güzel işler yapmaya çalıştıklarını ifade etti.
Bugüne kadar ne kendileri, ne de herhangi bir meclis üyeleri veya çalışanları ile ilgili hukuki veya zimmet gibi hiçbir konu yaşanmadığını söyleyen Özgökçe, “Personel veya halka yönelik en ufak bir suistimal veya duyum olduğu vakitte bizzat Belediye Başkanı olarak şikâyette bulunularak tek kuruş beytülmal hamd olsun zayi ettirilmemiştir” şeklinde konuştu.

 


       “İHMAL EDİLEN TUŞBA’DA BÜYÜK HİZMETLER GERÇEKLEŞTİRDİK”
Öz gelirler açısından kıt bütçe ile Tuşba’ya büyük hizmetler yaptıklarını anlatan Doç. Dr. Özgökçe, “İlçemize; bugüne kadar Van’da hemen hemen hepsi ilk ve tek olan, onlarca büyük ve modern park, tüm mahallelerimizde BSK asfalt yolları, Tarihi Van Evleri Mahallesi, 1. ve 2. Etap sahil rekreasyon ve çevre düzenlemeleri, çok amaçlı salonlar, şehir ormanı, mesire alanları, Mollakasım Mavi Bayraklı Halk Plajı, Aile ve Kadın Destek Merkezleri, spor sahaları, Gençlik Merkezi, Toplum Yaşam Merkezi gibi sayısız eser kazandırdık. Tuşba Belediyemizin özverili ve planlı çalışmalarıyla, çok kısa vakitte çok önemli işleri sonuçlandırmanın mutluluğunu ve onurunu hep birlikte yaşadık. 50 yıldır tamamen ihmal edilen ve hiçbir hizmet yapılmayan Tuşba’da ancak 50 yılda yapılabilecek belediyeciliğin her alanındaki hizmetleri sadece 5 yıl gibi kısa bir süreye sığdırabildik. Bu anlamda vefalı ve kadirşinas tüm Tuşbalı ve Vanlıların takdirini ve beğenilerini kazanan Tuşba Belediyesi hizmetleri adeta ‘Neereedeen Neereeyee’ dedirten çok mükemmel çalışmaları başardı. 2014 Seçim meydanlarında baş tacımız olan aziz halkımıza sunduğumuz seçim vaatlerimizin tamamını 5 yılın sonunda hamd olsun tamamladık. Bu hizmetlerimizin yanı sıra çok yeni ve önemli projelerimizi de hazırladık. İlçemizin en acil ve temel sorunları ve sıkıntılarını hamdolsun giderildi. İlçemizde 50 yıldır yapılmayan ve ancak 50 yılda yapılabilecek yani yapılmayan ve geçmişten günümüze kalan ve gelecekte yapılabilecek toplamda 100 yıllık belediyecilik hizmetlerini tamamlayabilmek için gece gündüz çabalayarak projeler hazırlandık ve bir bir bu projelere gerek dış gerekse de iç kaynaklarda önemli destekler sağlandık ve bu destekleri çok efektif kullanılarak önemli eserleri Van’a kazandırıldık. 31 Mart 2019’a kadar İlçemizin genelinde modern ve akıllı şehircilik anlayışını sergilediğimiz projelerimizi hayata geçirdik. İlk gün söylediğimiz gibi, görev süremiz içerisinde ‘daima şeffaf, dürüst, ilkeli, tarafsız, insan odaklı ve kamu çıkarını esas alan ekoloji ve ekonomiyi önceleyen yönetim anlayışımız’ halkımızın nezdinde takdir görmesi bizleri ziyadesiyle mutlu ve bahtiyar kılmaktadır” ifadelerini kullandı.

 


     Özgökçe, çalışmalarını şu şekilde sıralayarak, “Tarihi Van Evleri Mahallemiz ve Taş Konak, Antik Tiyatro, Zeve Şehitliği, Karasu Kuş Cenneti, Ayanıs Kalesi’nin Çevre Düzenlemesi, Çarpanak Adası’nın turizme kazandırılması, Çarpanak Kilisesi, Amik Kalesi, Adır Adası ve Çeşmesi, Mollakasım Mavi Bayraklı Halk Plajımız, Kalecik Mahallemizde bulunan Urartu Kaya Mezarları ve Nekropolü, Meher Kapı, Altıntepe gibi turizm bölgesinde bulunan tarihi ve turistik alanlarımız ile ilgili çalışmalarımıza ara vermeden devam ettirdik. Ve Van’da ilk kez bu eserler Turizme tanıtılarak kazandırılmıştır. Tuşba Belediyesi olarak, depreme dayanıklı yapılar ve yerleşim alanlarının oluşturulması, kaçak yapıların önlenmesi konusunda tüm hassasiyetimizi gösterdik. Bu vesileyle 23 Ekim ve 9 Kasım 2011 de yaşanan deprem felaketinde, vefat eden tüm kardeşlerimizi rahmetle ve minnetle anıyor, yakınlarına ve milletimize başsağlığı diliyoruz, böyle bir felaketin bir daha yaşanmaması için Rabbi Rahimimden niyaz ediyoruz. Tuşba’da başta kamu kurum ve kuruluşları başta olmak üzere tüm bölge halkının resmî ve olması gereken yollar ile imarlı ve ruhsatlı hale getirildi. Bu süreçte resmî be Kanuni harcın dışında hiçbir isim ve destek adı altında tek kuruş dahi vatandaşımızdan talep esilmemiş ve alınmamıştır” dedi.

 


     Özgökçe, kendilerine destek olanlara da teşekkür ederek, “Bugüne kadar çalışmalarımıza tam destek veren başta Cumhurbaşkanımız sayın Recep Tayyip Erdoğan’a, tüm Bakanlarımıza, Bakanlık yetkililerine, kardeş belediyelerimize, tüm meclis üyelerimize,birim müdürlerimize ve mesai arkadaşlarımıza ve bunların yanında siz saygıdeğer kardeşlerimize teşekkür ediyor, en derin sevgi, saygı ve muhabbetlerimizi sunuyoruz” ifadelerini kullandı.Bölge Gazetesi Haber Merkezi

Güncelleme Tarihi: 09 Nisan 2019, 16:39
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER