Özkan: Camisiz hayatın sonu hüsrandır

Türk Diyanet Vakıf Sen Van Şube Başkan Yardımcısı Adnan Özkan, cami ve cemaatsiz geçen bir hayatın sonunun hüsran ve pişmanlık olduğunu söyledi.

Özkan: Camisiz hayatın sonu hüsrandır

           1-7 Ekim tarihleri arasında kutlanan Camiler Ve Din Görevlileri Haftası dolayısıyla Türk Diyanet Vakıf Sen Van Şube Başkan Yardımcısı Adnan Özkan yaptığı açıklamada camilerin önemine vurgu yaptı.

 


        Camiler Ve Din Görevlileri Haftasına girildiğini hatırlatan Özkan, "Bu bir hafta boyunca meslektaşlarımız tarafından cemaata caminin vede cemaatin önemi anlatılacak, cemaat bilinci verilmeye çalışılacaktır.Bu nedenle tüm Din Görevlisi arkadaşlarımızın ve Diyanet Teşkilatımızın Camiler Ve Din Görevlileri Haftasını kutluyor,görevlerinde başarılar dilerken, ahirete göç etmiş hocalarımızıda rahmetle yâd ediyoruz" ifadelerini kullandı.

 


        "CEMAATLE KILINAN NAMAZIN FAZİLETİ ÇOK BÜYÜK"
  Cami denince akla ilk gelenin hoca ve cemaat olduğunu belirten Özkan, "Hocalarımız gece - gündüz demeden din görevlerini ifa ederken, cami cemaati de onu yalnız bırakmayıp günde beş vakit bir araya gelerek dinimizin en büyük şiarı olan namaz ibadetlerini yerine getirmektedirler.Evde veya başka mekânda tek başına namaz kılınabilinmesine rağmen, dinimiz cemaatla namaz kılmayı teşvik etmiş,cemaatle kılınan namazın fazilet bakımından tek başına kılınan namazda 27 derece daha efdal olduğunu beyan etmiştir.

 


            Camilerimiz namaz kılınma yeri olduğu gibi aynı zamanda Müslümanların cem olup Âlemlerin Rabbinin huzurunda günde beş vakit içtima oldukları mekânlardır.Burada cemaat şuuru edinen müslümanlar, birbirlerinin durumundan haberdar oldukları gibi,İslamın şemsiyesi altında toplanmaktadırlar.Her herhangi bir afet veya olağanüstü hal durumunda aynı ortak inanca sahip olan insanları ancak camilerde toplayıp bir araya getirebilirsiniz.Bunu başka bir mekânda yada başka bir çatı altında sağlamanız mümküm değildir. Camiler; birlik ve beraberliğin temellerinin atıldığı, kardeşlik ruhunun yeşerdiği ve yaşatıldığı, insanların huzur ve esen bulduğu mekânlardır.Kurtuluş savaşında bu bilinçle hareket edilerek milli mücadele ateşi camilerde yakılmış, tüm sokakları sararak milletimizi düşman işgalinden kurtarmış,istiklal ve hürriyetine kavuşturmuştur.Onun için camilerimizin  ahiretimiz olduğu kadar dünyamız içinde önemi büyüktür. Bu millet ne zaman ki cami ve cemaatten kopmuş, o zaman ayrılıklar başlamış,şahsi menfaatler milletin menfaatinin önüne çıkarak toplumumuzu bir çıkmaza sürüklemiştir. Cemaat (yani birlikte hareket etme) şuurunu yitiren toplumumuz din ve vatan düşmanlarının tuzağına düşmüş, hem dünyasını ve hemde ahiretini heba etmiştir. Bizler bu Din-i İslam-i Mubinin temsilcisi İmam Hatipler olarak Cemaat ve Camiden kopan bu insanlarımıza sesleniyor ve diyoruz ki; ‘Gelin ölünüz gelmezden evvel diriniz camilere gelsin.Bu gaflet uykusundan uyanıp silkilin ve kendinize gelin.Maddi ve manevi hastalıklarınıza çare olacak yegâne mekân camidir. Cami ve Cemaatsiz geçen bir hayatın sonu hüsrandır, pişmanlıktır. Türk Diyanet Vakıf Sen Van şubesi olarak hükümetimizden Din Görevlilerimizin sorunlarının giderilmesi ve özellikle 3600 Kat Sayısının bir an önce meclisten çıkarılmasını bekliyor, bu haftanın milletimize vede camiamıza hayırlar getirmesini Yüce Yaradandan niyaz ediyoruz" ifadelerini kullandı.Van Bölge Gazetesi

Güncelleme Tarihi: 03 Ekim 2019, 17:57
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner29