Öztürk: Hainlik edenler başarıya ulaşmaz!

Başkale Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Abdulselam Öztürk, hainlik yapanların başarıya ulaşamadığı gerçeğinin Kur’an’da yazılı olduğunu belirterek, “Yüce Allah Yusuf suresinde şöyle buyuruyor. Bilin ki ben ona arkasında hainlik etmedim. Gerçekten Allah hainlik edenleri başarıya ulaştırmaz” hatırlatmasını yaptı.

Öztürk: Hainlik edenler başarıya ulaşmaz!

    Başkale İlçesinde 15 Temmuz Şehitlerini Anma Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri kapsamında, Hükümet Konağı önünde bir program gerçekleşti.

   Söz konusu programa bine yakın kişinin katıldığı görülürken, saygı duruşu ve İstiklal marşıyla başlayan programın açılış konuşmasını Belediye Başkan Vekili ve İlçe Kaymakamı Abdulselam Öztürk yaptı.

     Kaymakam Öztürk, programın önemine vurgu yaparak, “Bu günün en önemli anlamlarından bir tanesi şehitlerimiz ve yapılan hainlikleri unutmamak. Ülke olarak, millet olarak her zaman hainliklerle karşı karşıya kalıyoruz. En son kendi silahımızla topumuzla sivil vatandaşlarımızın üzerine sıkıldı. İki yıl geçmesine rağmen sanki dünmüş gibi hatırlıyoruz. Yüce Allah Yusuf suresinde şöyle buyuruyor. ‘Bilin ki ben ona arkasında hainlik etmedim. Gerçekten Allah hainlik edenleri başarıya ulaştırmaz. Şüphesiz Allah inananları savunur. Çünkü Allah hainlik ve nankörlük edenleri sevmez.’ İşte bu ayette de olduğu gibi Yüce Allah onların hilelerini başlarına yıktı. Bizler yine bir kez daha Çanakkale ruhuyla vatanımızı hainlere karşı savunduk.” dedi.

    Konuşmaların ardından program, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Başkale Kaymakamlığı ve Başkale Belediyesi tarafından hazırlanan etkinliklerin sunulmasıyla devam etti.

   Gece anısına geçen yıl yapılan darbe girişiminin slayt gösterisiyle süren, Başkale Böğrüpek mahallesi okul öğrenciler tarafında yapılan tiyatral etkinliklerle devam eden programa bine yakın kişi katıldı.

   Demokrasi nöbetine Kaymakam Öztürk’ün yanı sıra; Garnizon Komutanı Piyade Albay Tefik Abaşlıoğlu, cumhuriyet savcısı Engin Kahraman ilçe jandarma komutanı jandarma Binbaşı Fatih Hati ilçe emniyet müdürü Adil Metin, belediye başkan yardımcıları, kamu kurum amirleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve bini aşkın vatandaş katıldı.

Güncelleme Tarihi: 16 Temmuz 2018, 08:54
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER