Öztürk: Hizmeti ilke edindik!

İpekyolu Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Cemil Öztürk, göreve geldikleri yaklaşık iki yıllık süre zarfında alt yapı ve üst yapı çalışmalarının yanı sıra, sosyal ve kültürel alanda da hizmetler sunduklarını söyleyerek, "Belediyeciliğin doğumdan ölüme kadar insanlara hizmet sunan kurumlar olduğu bilinciyle, hizmeti ilke edindik" şeklinde konuştu. Öztürk, kendilerinden önceki yönetimin üç yılda 100 kilometre asfalt hizmeti sunarken, kendilerinin bir yılda 180 kilometre sıcak asfalt hizmeti sunduklarını dile getirdi.

Öztürk: Hizmeti ilke edindik!

    Van'da belediye başkan vekilliği görevlendirmesinin ardından en güzel hizmetleri sunan isimlerden biri olarak gösterilen İpekyolu Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Cemil Öztürk, iki yılda yapılan çalışmalara değindi.
    Van FM'de Gündem Programında Ziya Türk'ün sorularını yanıtlayan Öztürk, 300 binden fazla nüfusa sahip olan ilçede, her alanda güzel çalışmalar yapmak için gayret ettiklerini belirterek, İpekyolu'nda bundan sonraki süreçte de hizmetlerin devam edeceğini vurguladı.

 

    "İLÇEMİZDE YÜZ BİN ÖĞRENCİ BULUNUYOR"
    Kaymakam ve Belediye Başkan Vekili Öztürk, İpekyolu İlçesi'nde 100 bin öğrenci olduğunu belirterek, "Türkiye'deki ilçe öğrenci sayısı ortalaması dikkate alındığında bu rakam gerçekten de çok fazla. Bizler de belediye olarak eğitime önemli kaynaklar ayırıyoruz. Belediye Başkan Vekili olarak görevlendirildikten sonra 10 milyon TL eğitime ayırdık. Bu parayla okulların ihtiyaçlarını karşıladık. Okullaşma oranı ilçemizde artıyor. Vatandaşlarımızın da desteğiyle inşallah okullaşma konusunda daha iyi noktalara geleceğiz. Van'da ve bizim ilçemizde annesi-babası adına okullar yaptıranlar var. Bu sayıların artmasını umuyoruz. Hayırseverlere de çağrıda bulunuyoruz. Arsa sıkıntımız var. Yeni okullara ihtiyaç var. Gelin birlikte eğitime destek verelim" dedi.
   Öztürk, ilçede birçok Z Kütüphane oluşturduklarını söyleyerek, "Renkli kütüphaneler oluşturduk. İçinde güzel kitaplar bulunuyor. İşlevsel bir durumda. Z kütüplanelerinin yanı sıra Sürekli Eğitim Merkezi de oluşturarak, üniversiteye hazırlanan öğrencilere katkı sunduk. Geçen yıl 500 öğrenci kaydı yaptık. Öğrencilerimizi üniversiteye ücretsiz olarak hazırladık. Kaynakları da biz aldık. Yine onlara yemeleri için çeşitli ikramlarda bulunduk. Testler yapıldı, denemeler oldu. Altı ayın sonunda 130 öğrenci şu anda üniversite okuyor. Bunların arasında Tıp, Mühendislik, İlahiyat vs gibi fakülteler var. Bu yıl ise bin 500'e yakın müracaat oldu. Yedi sınıf daha artırarak öğrencilere daha fazla katkı sunmayı amaçlıyoruz" diye konuştu.

 

   BİR YILDA 180 KİLOMETRE SICAK ASFALT HİZMETİ…
     2017 yılının yatırımlar açısından iyi geçtiğini anlatan Kaymakam Öztürk, "2016 yılı sonunda göreve atandık. 2017 yılında da burada güzel hizmetler yaptık. Bakın İpekyolu İlçesi'nin nüfusu 300 bin. Geceleri 300 bin nüfus yaşanıyor. Ama gündüz yaşayan insanlar hesaba katıldığında, bizler yaklaşık 400 bin nüfusa hizmet götürüyoruz. Alt yapı, üst yapı ve belediyenin yapması gereken birçok konuda çalışmalarımız oldu. Mesela en bariz örneği 2017 yılında 180 kilometre sıcak asfalt döktük. Kıyaslamak babında söylemek gerekirse, 2014, 2015 ve 2016 yılında, yani üç yılda 100 kilometre asfalt yol yapılırken,  biz bir yılda 180 kilometre sıcak asfalt hizmeti sunduk. Bu sıcak asfalt öncesi çamurlu, topraklı yollar kullanılıyordu. Şimdi tüm o yollar asfaltla kaplandı. Yine birçok yol kilit taşlarla örüldü. 364 bin metrekare yola kilit taş döşedik. Önceleri çamurdan geçilmeyen yollar, şimdi gidin görün pırıl pırıl olmuş. 2017 yılında erken başladığımız asfalt ve kilit taş çalışmalarını, Kasım ayına kadar sürdürdük. Mevcut kaynaklarla güzel hizmetler yaptık. Ekstra bir kaynak gelmedi" diye konuştu.

 

     ÖZTÜRK, 'BELEDİYE MECBURDUR' SÖZLERİNİ DEĞERLENDİRDİ
   Özellikle muhalif bazı isimlerin yapılan her hizmet sonrası 'Belediye mecburdur, yapacak' sözlerini değerlendiren Kaymakam Öztürk, İpekyolu İlçesi'nin kırsal mahallelerinin yollarının daha önce çamurdan geçilmez olduğunu, niçin önceki belediye yönetimlerinin çare bulmadığını sordu. Öztürk, "Madem belediye mecburdur, geçmişte niye bu hizmetler yapılmadı. İki yılda yaklaşık 600 bin metrekarelik yola kilit taş döşedik. Asfaltsız yollar asfalta kavuştu. Mahallelere parklar yapıldı. Onlarca sokak yenilendi. Birçok çalışma yapıldı. Peki, geçmişteki belediyeler mecbur değil miydi? O paralar nereye aktarıldı; bu da ayrı bir konu" ifadelerini kullandı.
    Belediyenin insanların doğumundan, ölümüne kadar yanında olan kurumlar olduğunu söyleyen Öztürk, "Biz bu mantıkla olaya baktığımız için, alt yapı, üst yapı çalışmalarının yanı sıra, sosyal ve kültürel çalışmalara da zaman ayırıyoruz. Cumhurbaşkanımızın da dediği gibi, sadece yol ve kaldırım çalışmaları ile gönüller kazanılmıyor. Sosyal ve kültürel çalışmalara da eğilmek lazım. Bizler, çocuklarımıza, gençlerimize, kadınlarımıza, engelli vatandaşlarımıza yönelik çalışmalar yapıyoruz. 2018 yılında 150 bine yakın çocuk, genç, kadın vatandaşlarımızı sosyal ve kültürel etkinliklerden faydalandırmaya çalıştık. Yeni doğum yapan annelere hediyeler veriyoruz. Taziyesi olanlara başsağlığına gidiyoruz. Hasta olanları ziyaret ediyoruz. Engelsiz yaşam akademsi ile engellilerimizin yüreğine dokunuyoruz. Orası ülkemize örnek olan bir merkez. Burada engelli vatandaşlarımız spor yapabiliyor, müzikle, resimle uğraşıyor. Kütüphanemiz var. Kuaför var. Engelli aileleri de oradan faydalanıyor. İnsanlarımızın da orayı mutlaka görmesini istiyoruz." dedi.

 

   VAN'DA YENİ BUTİK SOKAKLAR OLUŞTURULDU
   Van'ın bazı sokaklarının daha önce pek kullanılmadığını ve söz konusu sokaklardaki esnafında iş yapamadığını gördüklerinden yeni butik sokaklar oluşturduklarını anlatan Öztürk, "İlçemizde bazı caddelerde yoğunluk yaşanırken, baktık ki bazı cadde ve sokaklar pek kullanılmıyor ve esnaflar da iş yapamıyordu. Bizler yeni butik sokaklar oluşturduk ve daha önce yüz kişinin geldiği sokaklara bu kez bin kişi gelmeye başladı. Kültür Sokak bunlardan biri. Şemsiyeli Sokak keza öyle. Buralar içki ruhsatı verilmeyen işyerleri ve aileler de rahatlıkla gelebiliyor. Yine şehir merkezinde Kahvaltıcılar Sokağı'nı baştan sona yeniledik. Ordu Caddesi'ni güzelleştirdik. Ercişli Emrah Sokağı'nı bir düzene soktuk, kaldırımlar yenilendi, ışıklandırma sistemleri oldu. Rus Pazarı Sokağı'nı yeniliyoruz. Vanspor Sokağı oluşturduk. Önümüzdeki süreçte başta takımların isimlerinin de olduğu sokaklar yapılabilir. Ama Vanspor bizim için ortak payda. Bu arada yeri gelmişken Vanspor'u da tebrik edelim, iyi gidiyor" dedi.
    İpekyolu'nda yeşillendirme çalışmalarına büyük önem verdiklerini söyleyen Öztürk, "İlçe merkezinde daha önce beton yığını ve taşlık olan bölgeleri yavaş yavaş parklarla donatıyoruz. Üniversite durağının olduğu bölgede güzel bir park inşa ettik. İnsanların nefes alacağı yeni mekanlar oluşturuyoruz. Halilağa Mahallesi'nde şirin bir park oluşturduk. Şerefiye Mahallesi'nde üç dönümlük alanda yeni park yaptık. Fakat TOKİ'ye üç milyon TL para verdik. Halkımızın bu parklardan faydalanması için bu fedakârlığı yaptık, çünkü o bölgede park yoktu. Yine Selimbey Mahallesi'nde yeni parklar yaptık. Buzhane Mahallesi, Kevenli Bölgesi'nde de yeni parklar yaptık. Okul bahçelerinde birçok parkları hizmete sunduk ve çocuklarımızın bu parklardan faydalanmasına katkı sağladık. Çok amaçlı spor salonları inşa ediyoruz. Devlette süreklilik esastır. Bizden sonra da güzel hizmetlerin sunacağını düşünüyoruz" diye konuştu.

 

    "RUHSATLAR KONUSUNDA KİMSEDEN MEVZUAT DIŞINDA TEK KURUŞ ALMADIK"
    Van'da yeni işyerlerinin açılması noktasında özellikle belediye olarak ruhsat verme konusunda işverenlere sıkıntı yaşatmamaya çalıştıklarını söyleyen Öztürk, "Belediye olarak mevzuatı uygulamaya çalıştık. Bizden önceki dönem örneğin 2016 yılında 3 yüz küsur iş yeri ruhsat alırken, bir yıl sonra biz yaklaşık iki katı, 6 yüze yakın iş yerine ruhsat verdik. Bu yıl bu rakam tahminimce 7 yüzü bulur. Yine inşaat ruhsatında da bu kolaylığı sunmaya çalıştık. Bizden önceki dönem ile bizim dönem arasında inşaat ruhsatı konusunda önemli farklar vardır. Bizler imar mevzuatları dışında kimseden fazla ücret almadık. Tek bir müteahhitten, mevzuat dışında, bırakın bağış adı altında, herhangi bir yere para yatırması konusunda ricada bulunmadık. Daha önce bu tür durumlar yaşanmış. Bu anlamda güzel bir sınav verdiğimizi düşünüyorum. Çünkü İpekyolu hakikaten belediye içinde rantı en yüksek olan yer. Belediye olarak çok güzel hizmetler yapabilirsiniz, ama bu konuda vereceğiniz bir zafiyet tüm işleri bozar" ifadelerini kullandı.
İpekyolu Belediyesi olarak kendilerine başvurup da yardım edilmeyen Kur'an Kursu, Taziye Evi veya Cami bulunmadığını anlatan Öztürk, "Bizler elimizden geldiğince katkı sunmaya çalışıyoruz. Sonuçta insanların ibadet konusunda eksiklikleri bir şekilde tamamlaması için belediye olarak bizim da o ibadet yerlerine katkı sunmamız gerekiyor. Belediye olarak bu tür yardımları nakit olarak değil, malzeme desteği olarak yaptık" dedi.
   Eski Araştırma Hastanesi'nin olduğu yerde Van'ın en büyük parklardan biri olan Kent Parkı ayın 19'unda hizmete sunacaklarını anlatan Öztürk, "Farklı konsepte bir park olacak. Bu parkta kafeler var, kütüphaneler var. Yine parkta kay kay alanları var, yürüyüş bölgeleri, bisiklet sürme bölümleri, büfeler, oturma alanları, mescitler bulunuyor. Ayın 19'unda Ünlü Sanatçı Ferhat Göçer'in katılımıyla bu parkımızı hizmete açacağız" diye konuştu.Van Bölge Gazetesi

Güncelleme Tarihi: 11 Ekim 2018, 09:46
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner29