Park eden araçlar yüzünden karla mücadele yapılamıyor

Van'da son günlerde aralıklarla yağan kar yağışı, özellikle yüksek kesimleri olumsuz etkilerken, şehir merkezinde ise belediye ekiplerinin karla mücadele çalışmaları sürüyor. Kent merkezindeki işlek caddelerde ise yol kenarına uzun süreli park edilen araçlar yüzden çalışmalar aksıyor.

Park eden araçlar yüzünden karla mücadele yapılamıyor

  Van'da geçtiğimiz gün akşam saatlerinde başlayan ve aralıklarla devam eden yoğun kar yağışı, yüksek kesimlerde ulaşımı olumsuz etkilerken, şehir merkezinde ise kar temizle çalışmaları devam ediyor. Özellikle yüksek kesimlerde ulaşımda aksamalar yaşanırken, Van Büyükşehir Belediyesi ve ilçe belediyeleri karla mücadele çalışmaları ile ulaşımdaki sorunların giderilmesi için çalışıyor.

  Kentin birçok bölgesi de belediyeye ait iş makinaları ile karla mücadele çalışmaları sürdürülürken, işlek caddelerin bazı bölümlerinde yol kıyısında biriken karlar temizlenemiyor. Bunun nedeni olarak da sabah aracını park edip, akşama kadar bulunduğu yerden kaldırmayan sürücülerden kaynaklandığı ifade ediliyor. Bazı esnaflar ve vatandaşlar söz konusu çalışmalarda belediyeye yardımcı olunmasını isteyerek, "Maalesef yol kenarına uzun süreli park eden araçlar yüzünden karlar temizlenemiyor. Zaman zaman iş makinaları karları kaldırmak için geliyor, ancak araç sürücüleri bulunamadığı için çalışmalar yapılamıyor. Herkesin bu konuda duyarlı olmasını istiyoruz" dediler.

 Kaynak: Van Bölge Gazetesi- Necat Teyfun

Güncelleme Tarihi: 01 Haziran 2021, 13:03
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner29