Parklar akşam saatlerinde dolup taşıyor

Van’daki birçok park, özellikle akşama doğru birçok vatandaşın akınına uğruyor. Semaver ve mangalını kapan vatandaşlar, öğleden sonra ve akşam saatlerinde serinleyen parklara akın ediyor. Bazı vatandaşlar ise evde hazırladıkları akşam yemeğini güneş batmadan önce parklarda yiyip, üstüne açık havada semaver çayı yudumluyor.

Parklar akşam saatlerinde dolup taşıyor

        Van’da son günlerde havaların iyiden iyiye ısınması ile birlikte sahilleri tercih edenlerin yanı sıra, yakın olması dolayısıyla kentteki bazı parkları da tercih edenlerin sayısında artış var.
Özellikle İskele’deki Yaşar Kemal Parkı ile Van Kalesi yanındaki Atatürk Kültür Parkı, vatandaşların akşama doğru en fazla tercih ettiği parkların başında geliyor.

 


           Ailelerin piknik yapmanın yanı sıra kaleye çıkmayı da planlaması ile Atatürk Kültür Parkı son zamanlarda dolup taşıyor.
İçinde oyun alanları, piknik alanları, konser ve açık hava tiyatrolarının yapılacağı alanlar, mescit, çeşmeler, koşu ve yürüyüş bantları, bisiklet sürme kulvarlarının olduğu Atatürk Kültür Parkı, havaların ısınması ile birlikte daha çok ilgi görmeye başladı.
Semaverini, mangalını kapan birçok kişi öğleden sonra havanın serinlemesi ile birlikte parka akın ederken, bazı vatandaşlar ise evlerinde hazırladıkları akşam yemeğini gün batmadan kalenin yanındaki parka gelerek açık havada yemeyi tercih ediyor.
Aileler piknik yapıp dinlenirken, çocuklar ise parkın farklı bölümlerinde yer alan oyun alanlarında vakit geçiriyor.
Vatandaşlar kentin en büyük parkı olan Atatürk Kültür Parkı’nın yoğun ilgi gördüğünü, ancak eksikliklerin de giderilmesini istiyor. Bazı kaydırakların ve salıncakların tahrip edildiği, yetkililer tarafından söz konusu arızalarının giderilmesi isteniyor.
3-4 yaşındaki çocuklar kendilerine ayrılan kaydırakları kullanırken, yaşı daha büyük olan çocuklar ise demir bölmelerden efor sarf ederek bir üst bölümdeki yüksek kaydıraklardan kayıyor. Salıncakların olduğu bölüm ise çocukların en fazla rağbet gösterdiği bölümlerin başında geliyor.

 


         Söz konusu alanın tercih edilmesinde son yıllarda ağaçlık bölümlerinin çoğalması ve dikilen ağaçların büyüyerek gölgelik alan oluşturmasının da payı büyük.
    Gazetemize konuşan bazı vatandaşlar, piknik alanının hemen hemen her bölgesine çöp bidonları olmasına rağmen duyarsız bazı şahısların çevreyi kirletmeyi sürdürdüğünü belirterek, bu durumun hoş karşılanmadığını ifade ediyor.
   Herkesin bu tür alanları koruması ve temiz tutması gerektiğini dile getiren vatandaşlar, çocuklar için ayrılan oyun alanlarının, büyükler tarafından kullanılmaması gerektiğini de hatırlatıyor.Van Bölge Gazetesi

Güncelleme Tarihi: 24 Haziran 2019, 09:15
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER