Psikokog-Yazar Laçin, Van'da konferans verdi

Van Büyükşehir Belediyesi, ‘25 Kasım Kadına Karşı Şiddetle Mücadele Günü’ dolayısıyla konferans düzenledi. Ünlü psikolog-yazar Rabia Laçin kadına yönelik şiddetle mücadelede uluslararası ve ulusal mevzuat, şiddet önleme ve izleme merkezleri konusunda bilgiler anlattı.

Psikokog-Yazar Laçin, Van'da konferans verdi

   Kültür Sosyal İşler Daire Başkanlığı tarafından Edremit ve İpekyolu İlçelerinde ‘25 Kasım Kadına Karşı Şiddetle Mücadele Günü’ dolayısıyla konferans verildi.

   Ünlü psikolog-yazar Rabia Laçin tarafından verilen konferansa kadınlar büyük ilgi gösterdi. Laçin, konferansta kadına yönelik şiddetin türleri, yaygınlığı, kadın ve çocuk üzerindeki etkileri, kadına yönelik şiddetle mücadelenin önemi, başvurulabilecek yollar, kadına yönelik şiddetle mücadelede uluslararası ve ulusal mevzuat, şiddet önleme ve izleme merkezleri konusunda bilgiler anlattı.

   Bir çocuğun ailede gördüğünü, sonraki hayatta kendi ailesine, eşine ve çevresine de yansıttığını belirten Laçin, “Ailelere büyük sorumluluklar düşüyor. Biz anne ve babalarımızı ne kadar tenkit edersek edelim, farkında olmadan onları taklit ederiz. Şiddet gören bir anne ve babanın evladı, çocuğuna şiddet göstermesi çok sıra dışı bir şey değil. Böyle mi olması gerekiyor? Bu işin farklı bir tarafı. Yani biz ne gördüysek onu mu uygulamalıyız? Değil. Allah bir akıl, bir idrak vermiş. Doğruyu eğriden ayırmamız gerekiyor” dedi.

   Konferansın ardından Büyükşehir Belediyesi tarafından Laçin'in kitabı “Perspektif” katılımcılara ücretsiz şekilde dağıtıldı.Bölge Gazetesi Haber Merkezi

Güncelleme Tarihi: 27 Kasım 2018, 11:06
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner29