Rasim Aslan'dan, Kadınlar Günü mesajı…

Birlik Vakfı Van Şube Başkanı Rasim Aslan 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla bir kutlama mesajı yayınladı.

Rasim Aslan'dan, Kadınlar Günü mesajı…

    Aslan, mesajında, "Aile dokusunun mihenk taşı, şefkatin, fedakârlığın, sabrın ve özverinin sembolü olan kadınlar her türlü övgünün ve saygının üzerindedirler.ve Peygamberimizin (Cennet annelerin ayakları altındadır.) sözünün muhatabı olan tüm dünya kadınlarının gününü kutlarım. Cumhuriyetimizin odak noktasında yer alan kadınlarımız, modern ve çağdaş günlere gelmemizde önemli görevler başarmışlardır. Saygıdeğer Dünya kadınlarına sağlık ve mutluluk dolu bir gelecek diliyorum" dedi.
    Rasim Aslan sözlerine devamla; "Kadın sadece bir anne değil; doğumumuzdan, ölümümüze kadar her aşamada bizi şekillendiren, bize yön veren ve hayata hazırlayan en değerli varlıklarımızdır. Sadece evin içinde değil, iş ve toplumsal hayatımızın her alanında birçok görevi üstleniyor ve başarı ile de yürütmektedirler. Kadın, Türk milletinin kültüründe de, dini inançlarında çok önemli bir yere sahiptir. İstiklal mücadelesinde Nene Hatunlar, Kara Fatmalar, Halide Edipler cephede erkeklerle birlikte isimlerini unutulmazlar listesine yazdırmışlardır. Bu ülkenin, milletin bekası için geride sevdiklerini bırakarak gözlerini kırpmadan büyük bir mücadeleye giden ve sonuçta da hayatlarını feda eden tüm kahramanlarımızı rahmetle, minnetle ve dualarla yâd ediyorum. Birlik Vakfı olarak her zaman kadını kamusal alanda sıkışan, ötekileştiren, ayrımcılık yapılan bir anlayışta değil, tamamen işin merkezinde, siyasetin içinde bir anlayış içinde görüyoruz. Biz bu işin hiç her zaman Kadınların siyasal hayata, yönetime katılması, demokratik mekanizmalara dâhil olmaları da onların en temel vatandaşlık haklarıdır. Her türlü zor şartlarda mücadele etmesini bilen, dünyaya faydalı, iyi insan yetiştirme gayreti ile her türlü fedakarlığı gösterebilen kadınların 8 Mart Dünya Kadınlar Gününü en kalbi duygularla kutlar, saygı ve sevgilerimi sunarım" ifadelerini kullandı.Bölge Gazetesi Haber Merkezi

Güncelleme Tarihi: 07 Mart 2018, 17:43
YORUM EKLE
YORUMLAR
tuşbalı
tuşbalı - 6 yıl Önce

bende kadınlar gününü yürekten kutluyorum sayın başkan fakat söylemle kutlama yeterli olmuyor mesele icraattır kaç tane van ʹlı kadınımızı istihdam ettininiz?

SIRADAKİ HABER