Robotik Kodlama sertifikaları dağıtıldı

Van Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü gençlik liderlerine yönelik, Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı (DAKA) tarafından teknik destek programı kapsamında Gençlik Liderleri Analitik Düşünüyor Projesine katılarak başarılı olan Gençlik Liderleri ve Gönüllü Gençler Robotik Kodlama Sertifikalarını yapılan ödül töreni ile aldılar.

Robotik Kodlama sertifikaları dağıtıldı

    Van Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, İpekyolu Gençlik Merkezi Robotik Atölyesinde, Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı (DAKA) tarafından desteklenen Gençlik Liderleri Analitik Düşünüyor Projesine katılarak başarılı olan 25 lider ve gönüllü gençler, Robotik Kodlama Sertifikalarını DAKA Genel Sekreteri Halil İbrahim Güray ve Gençlik ve Spor İl Müdürü Nevzat İnanç’tan aldılar.

   İpekyolu Gençlik Merkezinde düzenlenen sertifika dağıtım töreninde konuşan Gençlik ve Spor İl Müdürü Nevzat İnanç, “Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı (DAKA) destekleriyle İpekyolu Gençlik Merkezimizde yaklaşık 1,5 aylık bir eğitim programı çerçevesinde gençlik liderlerimiz ve gönüllü gençlerimize yönelik, Yüzüncü Yıl Üniversitesi onaylı Robotik Kodlama Programımız bugün itibari ile sona erdi. Robotik kodlama eğitimini yaygınlaştırma çalışmalarında rehber görevi üstelenen gençlik liderleri ve gönüllü gençlerimize; Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı (DAKA) destekleriyle İpekyolu gençlik merkezimizde atölyenin açıldığı ve açıldığı günden itibaren eğitimlerin aralıksız uygulandığını ve bu kapsamda eğitim gören 25 gençlik lideri ve gönüllü gençlere robotik kodlama, kodlama ile eğitici oyunlar eğitimi, temel kodlama ile mekanik bileşenleri bir araya getirerek robot yapmayı ve bu robotları kodlayarak çalıştırma eğitimleri verildi. Gençlik liderlerimiz eğitmenlerimizden öğrendiklerini ilimizde bulunan 8 gençlik merkezimizdeki gençlerimize aktaracaklardır. Bilim ve teknolojinin hayatımızın her alanında yer aldığını ve her geçen gün bu teknolojinin yenilendiğini ve geliştiğini belirten il müdürü İnanç sözlerine şöyle devam etti; Bizler Van Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ve Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı (DAKA) ile birlikte gençlerimiz için geleceğin teknolojisini tasarlama konusunda ilk adımlarımızı bu kursu lider ve gönüllü gençlerimize vermekle birlikle atmış olduk. Düzenlemiş olduğumuz bu programdaki amacımız farkındalık oluşturarak gençlerimizin içinde bulunan yeteneklerini çıkartmak. Eğitmenlerimizin vermiş olduğu eğitim Avrupa standartlarında. Lider ve gençlerimiz aldıkları bu eğitim ile en temel bilgileri en doğru şekilde kullanabilecekler. Gençlerimize verilen bu eğitim ile teknoloji tüketen değil, teknolojiyi üreten nesiller yetiştirmeyi hedefliyoruz" şeklinde konuştu.

   Van Gençlik ve Spor İl Müdürü İnanç son olarak “Bu projenin gençlik liderlerimize ve gönüllü gençlerimize verilmesi hususunda bizlerden desteklerini esirgemeyen Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı (DAKA) Genel Sekreterimiz Halil İbrahim Güray’a ve emeği geçen herkese çok teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

      Sertifika Töreninde Konuşan Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı (DAKA) Genel Sekreteri Halil İbrahim Güray ise, “Çağımız teknoloji çağı ve teknolojinin kodlarını her anlamda her saha da ve her gencimize aşılamak için bu ve benzeri tüm projelere destek vermeye devam edeceğiz. Ülkemizin bu zor zamanlarında tasarruf ile dengeyi sağlayabiliriz ama yükselmek için, gelişmek için üretim ekonomisine dönmemiz lazım. Üretim Ekonomisinin en önemli sac ayaklarından biri de teknolojidir. Teknoloji de tüketen değil üreten bir nesil geleceği için bu projeler çok önemli” dedi.

   Güray, Gençlik ve Spor İl Müdürü Nevzat İnanç beye bu projeyi başarı ile tamamladıkları için ayrıca teşekkür ederek, konuşmalarına son verdi.

   Program Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı (DAKA) Genel Sekreteri Halil İbrahim Güray ile Gençlik ve Spor İl Müdürü Nevzat İnanç’ın eğitmenlere sertifikalarını teslim etmeleri ile son buldu.Bölge Gazetesi Haber Merkezi

Güncelleme Tarihi: 25 Eylül 2018, 14:30
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER