Rudaw TV'den Van'da Sahur özel programı…

Irak’ta Kürtçe yayın yapan ve Türkiye’den de izleyicisi olan Rudaw TV, Van’da Bak Hele Bak Kahvaltı Sarayı’nda sahur vaktinde özel bir program yayınladı. Bak Hele Bak Yusuf Konak’ın yanı sıra; Dengbej Kazo ve Hozan Şerwan okudukları Kürtçe eserlerle davetlilere unutulmaz anlar yaşattı.

Rudaw TV'den Van'da Sahur özel programı…

         Ramazan Ayı dolayısıyla iftardan sonra sahura kadar açık olan Bak Hele Bak Kahvaltı Sarayı’nda Sahur Özel Programı Irak’ta yayın yapan Rudaw TV’de yayınlandı.
Van’ın Turizm Elçisi olarak tanıtımı yapılan Yusuf Konak’ın görüşlerine yer veren televizyon ekibi, Dengbej Kazo ile Hozan Şerwan’ın da Kürtçe stranlarını ekranlarına taşıdı.

 


       Programın başlarında Van Ulu Camii müezzinlerinden Abdurrahman Türün bir kaside okudu. Ardından davetlilerin görüşlerine yer verildi. Yusuf Konak söz konusu programın kendi mekanlarında çekilmesinin önemine vurgu yaparak, “Cennet Van’ımıza hoş geldiniz. Dünyada Van, Ahirette İman. Biz bu dünyaya yeniden gelsek, yine şehrimizde yaşarız” dedi.
Enerjisinin neye borçlu olduğu sorulan Konak, “Enerjimi eşime borçluyum. 42 yıllık eşimi hem seviyorum, hem de ondan korkuyorum” diye espri yaptı.

 


        Van Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı İsa Berge ise Rudaw TV’nin Van’ın güzelliklerini kamuoyuna yansıtmasının kendilerini mutlu ettiğini vurguladı. İşadamı Serdar Orhun ise Van’ın ülkenin en güzel şehirlerden biri olduğunu vurgulayarak, katılımcılara da teşekkür etti.

 

 
       Ardından uzun yıllardır okuduğu Kürtçe eserlerle tanınan Dengbej Kazo güzel stranlar okudu. Dengbej Kazo’dan sonra Hozan Şerwan da hem ona eşlik etti, hem de kendi eserlerini seslendirdi.
Programın davetlilerinden Mavi Fularlılar olarak bilinen kadınlar da Van Türküsü okudu.
Yine Ozan Kazım Gülle’nin de kentteki kültürün yaşatılması için verdikleri emeği anlatması ile devam eden program, yaklaşık bir saat devam etti.

 


       Söz konusu programın davetlileri arasında; Tes-İş Şube Başkanı Naif Balandı, İşadamı Ekrem Baytar, İşadamı Serdar Orhun, kentte sosyal etkinlikleri ile tanınan Erdoğan Özel, Hele Bak Yusuf Konak Kahvaltı Salonu İşletme Sorumlusu Fariz Gül, Vanlı Yönetmen Orhan An, Gazeteci Bişar Ulutaş, Vanlı Nihat Hoca gibi isimler katıldı.Van Bölge Gazetesi

Güncelleme Tarihi: 17 Mayıs 2019, 18:05
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER