Şabu'dan, İnsan Hakları Günü mesajı…

Ak Parti Tuşba İlçe Başkanı Nayif Şabu, 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü nedeniyle bir mesaj yayınladı.

Şabu'dan, İnsan Hakları Günü mesajı…

   Şabu, mesajında, İnsan Hakları Evrensel Bildirgesi'nin kabul edilişinin 69. yılının kutlandığını belirterek, Birleşmiş Milletler Örgütü'nün çağrısıyla Farklılıkların kucaklanması ve ayrımcılığa son verilmesi hedefine vurgu yaptı.

   Uluslararası insan hakları sözleşmelerinin her türlü ayrımcılığı yasaklamasına rağmen, hiçbir ülkenin bu konudaki sicilinin mükemmel olmadığını ifade eden Şabu, günümüzde çok sayıda insanın, çeşitli nedenlerle ayrımcılığa maruz kaldığını, ırkçılık, yabancı düşmanlığı, hoşgörüsüzlük gibi hastalıkların tekrar nüksetme eğilimi gösterdiğini belirtti.

    Şabu, ayrımcılıkla mücadele için öncelikle demokratik, şeffaf, sorumluluk bilincine sahip, hesap veren, hukukun üstünlüğü ilkesine gönülden bağlı olan, katılımcı ve çoğulcu yönetimlerin gerekli olduğunu vurgulayarak, “Bireylerin ihtiyaç ve taleplerine duyarlı davranılması, ayrımcılığın önlenmesinde ve ortadan kaldırılmasında Büyük öneme sahiptir. Bu hedef istikametinde, yönetimlerin yanı sıra, medyaya ve sivil toplum kuruluşlarına da önemli görevler düştüğü muhakkaktır. Medya ve sivil toplum kuruluşları ayrımcılıkla mücadeleye yönelik girişim ve gayretlerin hayata geçirilmesinde yönetimlerin vazgeçilmez ortak gayeleri olarak benimsenmelidir. Türkiye'de, kökenleri, inançları veya fikirleri ne olursa olsun tüm vatandaşlarımız milletimizin eşit ve saygın fertleridir. Millet hayatının her türlü tecellisinin ortaklarıdırlar. Modern Türkiye Cumhuriyeti bu yaklaşımı şiar edinmiştir. Zaten, çağdaş devlet anlayışında etnik, dini veya mezhep temelli hiçbir ayrıma yer yoktur. Tüm vatandaşlarımız, memleketimizin her köşesinde, bu ülkenin tüm nimetlerinden faydalanabilmektedirler. Bireysel farklılıklarımız zenginliğimiz; ortak kimliğimiz ise gücümüzdür. Aynı şekilde, ülkemizde vatandaşlarımız arasında hiçbir ayrım gözetmeme ve eşitliğin insan haklarına anlam kazandıran en temel unsurlardan biri olduğu anlayışı, başta Anayasamız olmak üzere, milli mevzuatımızda açıkça benimsenmiştir. Milletimizin doğal hasletleri arasında yer alan hoşgörü ve çeşitliliğe saygının, siyasi ve toplumsal kültürümüzün vazgeçilmez boyutu haline getirilmesi, insan hakları alanındaki ilerici ve iyileştirici düzenlemelerin devam ettirilmesiyle mümkün olabilecektir. Devletimiz ve milletimiz bu amaca ulaşmada gerekli iradeye sahiptir. Uluslararası camianın insan onurunun dokunulmazlığı ilkesini benimseyen üyelerinden biri sıfatıyla, büyük değer verdiğimiz bu anlamlı yıldönümü vesilesiyle tüm vatandaşlarımızın ve dünya milletlerinin İnsan Hakları Günü'nü en kalbi duygularımla tebrik ediyor, huzurlu ve müreffeh yarınlar diliyorum” ifadelerini kullandı.Bölge Gazetesi Haber Merkezi

Güncelleme Tarihi: 09 Aralık 2017, 10:25
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER