Şabu: İhmalin adresi Van Bölge Hastanesi…

Ak Parti Önceki Tuşba İlçe Başkanı Nayif Şabu, Van Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde meydana gelen bir ihmali gazetemize anlattı. Şabu, hastaneye kaldırılan ağır yaralı bir hastayı başka hastaneye sevk etmek için başhekim ile görüşmek istediklerini, ancak başhekimin kendileriyle görüşmediğini ve söz konusu hastanın da hayatını kaybettiğini ifade etti.

Şabu: İhmalin adresi Van Bölge Hastanesi…

              Konuyla ilgili gazetemize konuşan Nayif Şabu, "22 Temmuz 2018 pazar günü, takriben saat 19:00 sıralarında, Merkez Tuşba İlçesi Ermişler Köyü'nde, bir trafik kazası sonucu yakınım olan Mehmet Oğuzdoğan ağır yaralı olarak Van Yüzüncü Yıl Eğitim ve Araştırma Hastanesi Acil Bölümü'ne getiriliyor. Yoğun bakım ünitesinde bir müddet bekletildikten sonra, yatak olmadığı gerekçesiyle Van Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne sevk ediliyor. Oradaki yoğun bakım ünitesi gerekli müdahaleyi yaptıktan sonra, bize hayati riskinin büyük ölçüde var olduğu söylendi. 23.07.2018 Pazartesi günü, durumunun daha da ağırlaştığının bilgisini alınca, acaba bir başka merkeze sevk etmenin uygun olup olmayacağı konusunda başhekim bey ile görüşme ihtiyacını duyduk. Ben, yaralının kardeşi ve oğlu ile beraber, sayın başhekimin makamına giderek görüşme talebinde bulunduk. Sekreteri bu talebimizi kendisine ilettikten sonra, bize sayın başhekim beyin içeride misafirleri olduğunu ve daha sonra da toplantıya gireceğini belirterek görüşmeyi kabul etmediğini söyledi. Biz acil bir durumumuzun olduğunu, zamanını almayacağımızı, ayakta bir iki kelimeyle durumu arz edeceğimizi söyleyince, bize randevu almamız gerektiğini ve daha sonra ancak müsait olursa görüşebileceğini söyledi. Ne yazık ki başhekim bey ile görüşmeden, aynı gece saat 12:00'de hastamız hayatını kaybetti" ifadelerini kullandı.

 


            Başhekime tepkilerini sıralayan Şabu, "Sayın başhekimin misafir ve randevularının, insan hayatından çok daha önemli olduğunu bu acı son ile yaşamış olduk. Oysa insanların ölmek için değil, şifa bulmak ve yaşamak için umut bağladığı ve hastaneler gibi insan hayatının söz konusu olduğu kurumların başında bu gibi duyarsız, insan hayatını basite alan, insanları hakir gören idarecilerin bulunması, Van halkı için en büyük şanssızlıktır. Sayın cumhurbaşkanımızın bile "Ben halkın hizmetkârıyım" dediği bir ülkede, insan hayatını bu kadar ucuz gören ve ihmal eden yöneticilerin bulunmaması gerekir. Bu gibi yöneticilere müsamaha gösterilmesi halinde, böylesi acıların tekerrürü kaçınılmazdır. Halkımız eski Türkiye zihniyetine sahip idarecilere mecbur ve mahkum bırakılmamalıdır. Zira her yöneticinin varlık gayesi insanlığa hizmet etmektir ve insan hayatına tahaluk eden hizmetlerin çok daha önem arz ettiğinin farkında ve şuurunda olması lazımdır. Önemli olan hekim olmak değil, hadim olmaktır.Halkın hadimi olmayan, hekimi de olamaz" ifadelerini kullandı.

Güncelleme Tarihi: 31 Temmuz 2018, 09:15
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner29