Sağlık Müdürlüğü'nün ilkyardım eğitimleri sürüyor

Van İl Sağlık Müdürlüğü 112 Acil Sağlık Hizmetleri Şubesi tarafından, Ak Parti Van Kadın Kolları Başkanlığı, İlkyardım İle Hayat Kurtarmak için Genel İlk Yardım Bilgileri Farkındalık eğitimi verildi

Sağlık Müdürlüğü'nün ilkyardım eğitimleri sürüyor

   Ak Parti Van Kadın Kolları Başkanlığı, İlkyardım İle Hayat Kurtarmak için Genel İlkyardım Bilgileri Farkındalık Eğitimi aldı.

   Genel İlkyardım Bilgileri Farkındalık Eğitimi, Van TSO toplantı salonunda 250 kişinin katılımıyla gerçekleşti.

İl Sağlık Müdür Yardımcısı Dt. Şebnem Kartal, Sosyal Farkındalık programları kapsamında hazırlanan İlk Yardım Kursu’nun önemine vurgu yaptı.

   Kartal, Ak Parti Van Kadın Kolları Başkanlığı tarafından organize edilen Genel İlk Yardım Bilgileri Farkındalık Eğitimi İlk Yardım İle insanların Hayatlarını Kurtarmak için 112 acil şube eğitmenlerimizce eğitim verildiğini belirtti.

   Genel İlk Yardım Bilgileri Farkındalık eğitim süresi 4 saat olurken, eğitim sonrası katılımcılara katılım belgesi verildi.

   Dt. Kartal, "İlk yardıma çok önem veriyoruz; günlük yaşantımızda da ilk yardımı bilmek çok önemli.  Amacımız her yerde ve her evden bir ilk yardımcı yetiştirmek. Günlük yaşamımızda gerek sokakta gerek evimizde çeşitli kazalarla karşılaşabiliyoruz. Bu anlamda kazalarda zarar gören kişiye yapılacak ilk müdahale hasta veya yaralının hayatının kurtulmasına ve kalıcı hasarlar almasını engellemeye vesile olacaktır” dedi.   

   Eğitime, Ak Parti İl Başkanı Zahir Soğanda, Tuşba Belediye Başkanı Doç. Dr. Fevzi Özgökçe, İl Sağlık Müdür Dt. Şebnem Kartal, 112 Acil Sağlık Hizmetleri Şube Müdürü Halis Gökyer,  Ak Parti Kadın Kolları Başkanı Havva Duran da katıldı.Bölge Gazetesi Haber Merkezi

Güncelleme Tarihi: 28 Eylül 2017, 09:50
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner29