Sağlık Müdürü Sünnetçioğlu'ndan, hastanelere ziyaret…

Van İl Sağlık Müdürü Doç.Dr. Mahmut Sünnetçioğlu, Van Eğitim ve Araştırma Hastanesi ve söz konusu hastaneye bağlı İpekyolu ek binasını ziyaret ederek çalışmaları yerinde değerlendirdi.

Sağlık Müdürü Sünnetçioğlu'ndan, hastanelere ziyaret…

             Van il Sağlık Müdürü Doç.Dr. Mahmut Sünnetçioğlu ve S.B.Ü. Van Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Sabahattin Çelik, dünyada ve ülkemizde salgına sebep olan Covid 19 Yeni Korona virüs nedeni ile acil servis, Yoğun Bakım ve yatan hasta servislerini gezerek çalışmaları yerinde değerlendirdi.  

   Tüm hastaların taleplerini alarak, bu sürecin atlatılması hakkında kendilerine bilgi verdi ve geçmiş olsun dileklerinde bulundu. Sağlık Çalışanları ile görüşerek kendilerine özverili çalışmalarından dolayı teşekkür etti. Hizmet akışına yönelik taleplerini aldı.

          İl Sağlık Müdürü Doç.Dr. Sünnetçioğlu;  Corona virüs salgını nedeni ile koruma tedbirleri çerçevesinde kentte hizmet veren tüm sağlık kuruluşları ve Üniversite Hastanesinde her türlü tedbirin en üst düzeyde alınarak uygulanmaya konulduğunu belirtti. Hiçbir sağlık tesisimizde tıbbi malzeme ve koruyucu ekipman eksiğinin olmadığını söyledi.

    Sünnetçioğlu, “Sağlık Bakanlığımızın pandemi planına uygun hareket edilerek her türlü koruma ve tedaviye yönelik çalışmalar tüm sağlık kuruluşlarımızca yapılmaktadır. İl Sağlık Müdürlüğümüz tarafından tüm kamu ve özel hastanelerimizde yapılan muayeneler neticesinde Covid 19 yönünden septomları görünen kişilere olası vaka olarak değerlendirilip tek kişilik odalarda izole edilmekte ve alınan numuneler Halk Sağlığı Laboratuarımızda çalışılmaktadır. Sonucu kesinleşen hastalar pandemi hastanesi olarak belirlenmiş olan hastanelerimizde yatırılarak tedavileri yapılmaktadır. Bu hastaların yakın temaslılarının on dört  günlük evlerinde karantinaya alınarak, günlük olarak septomları yönünden takipleri ekiplerimizce yapılmaktadır. Evde gözlem altında olan yakın temaslı hastalarımızdan corona virüs belirtisi görünenler 112 aracılığı ile uygun koşullarda hastaneye nakilleri yapılmaktadır. Sağlık Bakanlığımız tarafından sesli, yazılı ve görsel iletişim araçları kullanılarak vatandaşlarımız bilgilendirilmekte ve corona virüsten korunmak adına alınan ve uyulacak kurallar kamu ile paylaşılmaktadır. Dünyanın ve ülkemizin içinden geçtiği bu zorlu süreçten yakın temaslı olarak tespit edilen kişilerin on dört günlük ev izolasyonuna uymaları ve diğer vatandaşlarımızın da zorunlu olmadıkça sokağa çıkmamalarını arzu etmekteyiz. Bu mücadeledeki en etkin yol izolasyon kurallarına uymak ve evde kalarak yakın temastan kaçınmaktır. Bizler sizin sağlınız için hastanedeyiz, sizde sevdikleriniz ve bizim için EVDE KALIN” dedi.Van Bölge Gazetesi Haber Merkezi

Güncelleme Tarihi: 14 Nisan 2020, 12:03
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner29