Sağlık personellerine gribe karşı aşı yapıldı

Van İl Sağlık Müdürlüğü bünyesindeki personeller, grip ve soğuk algınlığına bağlı hastalıklara karşı aşı oldu.

Sağlık personellerine gribe karşı aşı yapıldı

      Van İl Sağlık Müdürlüğü bünyesindeki personeller, grip ve soğuk algınlığına bağlı hastalıklara karşı aşı oldu.
    Konuyla ilgili açıklamada bulunan İl Sağlık Müdürü Dr. Ergün Yanmaz, gribin özellikle çocuk ve yaşlılarla kalp, akciğer, böbrek ve şeker hastalığı olanlarda daha ağır seyrederek ölüme varabilen ciddi sonuçlara yol açtığını belirtti.

    Grip aşısının en geç kasım ayında yaptırılması gerektiğini bildiren Dr. Yanmaz, "Yüksek riskli kişilere grip hastalığını taşıma ya da bulaştırma ihtimali bulunan sağlık personeli, kronik hastalık bakım üniteleri veya yaşlı bakım evlerinde çalışanlar ve evinde yüksek riskli kişi bulunanlara da aşı yaptırmalarını önermekteyiz. Grip; ani olarak 39 derece üzerinde ateş, şiddetli kas ve eklem ağrıları, halsizlik, bitkinlik, titreme, baş ağrısı ve kuru öksürük gibi belirtilerle başlayan influenza virüsünün yol açtığı bir hastalıktır” dedi.
    Dr. Yanmaz, gribin halk arasında sıklıkla soğuk algınlığıyla karıştırıldığını da dile getirerek, “Oysa soğuk algınlığı, ateş yükselmeden hafif kırgınlık, burun akıntısı ve hapşırma gibi belirtilerle kendini gösteren, halsizliğe yol açmadığı için yatak istirahati de gerektirmeyen bir hastalık olduğu için, kesinlikle grip ile karıştırılmamalıdır" diye konuştu.
   Gripten korunmada en etkili yollardan birinin aşı olduğunu ifade eden Yanmaz, aşının salgın başlamadan yapılması gerektiğini belirtti.Bölge Gazetesi Haber Merkezi

Güncelleme Tarihi: 01 Kasım 2017, 11:19
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER