Şair Karakaya'nın oğlu dünya evine girdi

Van'ın sanat ve edebiyat alanında yetiştirdiği en önemli isimlerinden olan şair-yazarların başında gelen Müştehir Karakaya, önceki gün oğlunun düğününü yaptı.

Şair Karakaya'nın oğlu dünya evine girdi

           Oğlu Nur Muhammed Karakaya ve gelini Nergiz Kılıçaslan'ın dünya evine girmesi nedeni ile heyecanı yüzünden okunan şair ve yazar Müştehir Karakaya davetlileri kapıda karşıladı hepsiyle tek tek ilgilendi.
Müştehir Karakaya' yı mutlu gününde yakın ailesi başta olmak üzere Van'daki sanat edebiyat toplulukları olan Vanset ve Vayab üyeleri yalnız bırakmadı.

 


        Söz konusu düğüne; Van Büyükşehir Belediyesi Kültür Daire Başkanı Tevfik Tepe, Salih Allahverdi, Şişli Öğretmenevi Müdür yardımcısı Cihat Aras, YYÜ Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Zeki Taştan, Gevaş Meslek Yüksekokulu Başkanı Doç. Dr. Erkan Düz, Bitlis Eren Üniversitesi Bölüm Başkanı Doç. Dr. Nurullah Ulutaş, Özalp Meslek  Yüksek okulu öğretim görevlisi Sadık Er'in yanı sıra Vayab Başkanı Yaşar Adıyaman, Vanset Başkan yardımcısı Ercan Ulutaş, şairler Mustafa Işık, Erdal Şahin, Menduh Bayezıt, Ramazan Yıldırımçakar, Seyithan Aydemir, Mehmet Feyat ve daha pek çok isim katıldı.

 


        Düğün ile ilgili bir açıklama yapan Prof.Dr. Zeki Taştan “Bugün gerek Van'ın gerekse Turkiye'nin en kaliteli şair ve yazarlarının başında gelen kıymetli dostumuz ve hocamız Müştehir Karakaya 'nın oğlunun düğünü vesilesi ile bir araya geldik. Van da sanat ve edebiyat toplulukları olan hem Vanset hem de Vayab üyeleri olarak düğüne birlikte katıldık. Bu da Van için bir değerdir. Çünkü söz konusu şiirse edebiyat ise gerisi teferruattır. Bu vesile ile düğünlerinde bulunduğumuz genç çiftimiz Nur Muhammed ve Nergiz' e ömür boyu mutluluklar diliyorum. İnşallah bir yastıkta kocarlar ve hayatlarında şiiri hiç çıkarmazlar" dedi.

 


      Oğlunun düğünü ile ilgili bir açıklama yapan Şair ve yazar Müştehir Karakaya ise “Bir ay içinde iki düğün yapmanın mutluluğunu yaşıyorum. Önce kızımı sonra da oğlumu evlendirmenin hazzını anlatamam. Ben duygusal bir insan olduğum için bugün duygularımı  biraz fazla yaşıyorum. Özellikle yakın akrabalarıma şair ve yazar dostlarıma Vanset ve Vayab üyelerine beni yalnız bırakmadıkları için, sevincimi paylaştıkları için sonsuz şükranlarımı sunuyorum. Allah onlara da böyle özel ve günler yaşatsın inşallah " diyerek sözlerini noktaladı.
Program okunan Kuranı Kerim tilaveti ardından çekilen hatıra fotoğrafı ve verilen yemek ile sona erdi.Van Bölge Gazetesi

Güncelleme Tarihi: 07 Ekim 2019, 17:49
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER