Şampiyon sporculardan Müdür İnanç'a ziyaret…

U20 Türkiye Salon Şampiyonası ve Balkan Milli Takım Seçmelerinde Türkiye ikincisi ve Balkan Yedincisi olan Berkan Ceylan, aynı yarışta Türkiye Şampiyonluğu ve Balkan Üçüncülüğü elde eden Nevin İnce, Van Gençlik ve Spor İl Müdürü Nevzat İnanç’ı makamında ziyaret etti.

Şampiyon sporculardan Müdür İnanç'a ziyaret…

   Türkiye Atletizm Federasyonu tarafından 01-02 Şubat 2020 tarihleri arasında İstanbul’da yapılan U20 Türkiye Salon Şampiyonası ve Balkan Milli Takım Seçme Yarışması 800 metre erkekler kategorisinde kazandığı Türkiye İkinciliği derecesi ile milli takıma seçilerek 09 Şubat 2020 tarihinde ise Ülkemizin ev sahipliğini yaptığı, U20 Balkan Salon Şampiyonasında 800 metrede Balkan Yedincisi olan, Van Büyükşehir Belediyesi Atletizm Sporcusu Berkan Ceylan ve aynı yarışta 2004 doğumlu genç kızlar kategorisinde Türkiye Şampiyonu ve Balkan Üçüncüsü olan Van’lı atlet Nevin İnce; antrenörleri Mehmet Akkoyun ve Münir Akkoyun ile birlikte, Van Gençlik ve Spor İl Müdürü Nevzat İnanç’ı makamında ziyaret ederek, kazandıkları başarılarının mutluluklarını paylaştı.

   U20 Balkan Salon Şampiyonası 800 metre kategorisinde yıllardır kırılmayan salon rekorunu kırarak, Balkan Üçüncülüğü madalyasını ülkemize kazandıran Nevin İnce, mücadele ettiği kategorinin son 50 metresinde ayağının çizgi dışına çıkmasından dolayı yaşadığı talihsizlik sonucu yarışmadan diskalifiye edildi.

   Vanlı atletler kazandıkları dereceler ile Atletizm Federasyonu Yetkilileri tarafından da büyük beğeni toplayarak federasyon tarafından milli takım gözetimi altına alınarak, 2024 olimpiyat kadrosuna aday sporcular listesine girmeyi başardı.

   Türkiye Şampiyonu ve Balkan Üçüncüsü Nevin İnce ile Türkiye İkincisi ve Balkan Yedincisi olan Berkan Ceylan’ın antrenörü Mehmet Akkoyun yarışma ile ilgili yaptığı açıklamada, “Türkiye Atletizm Federasyonumuz tarafından İstanbul’da yapılan U20 Türkiye Salon Şampiyonası ve Balkan Milli Takım Seçme yarışmalarında ilimiz; Van Büyükşehir Belediyesi Atletizm Sporcumuz Berkan Ceylan 800 metrede ilimize Türkiye İkinciliği ve U20 Balkan Salon Şampiyonası yarışmasında da Balkan Yedinciliğini ülkemize kazandırırken, aynı yarışmanın 2004 doğumlu genç kızlar kategorisinde mücadele eden bir diğer sporcumuz Nevin İnce ise Türkiye Şampiyonu ve Balkan Üçüncülüğü madalyasını ülkemize kazandırarak bizleri biz kez daha gururlandırdı. Sezonun ilk salon deneme yarışmaları bizim açımızdan çok önemli oldu. Yarışların genelinde iyi bir performans sergiledik ve sporcularımız da elinden geleni yaparak ilimize 1 Türkiye Şampiyonluğu, 1 Türkiye İkinciliği, 1 Balkan Üçüncülüğü ve 1 Balkan Yedinciliği kazandılar. İlimiz adına gelecek vaad eden sporcularımız arasında bulunan Berkan Ceylan ve Nevin İnce katıldıkları yarışmalar sonucunda elde etmiş oldukları böylesi başarılı sonuçları ülkemizi 2024 olimpiyatlarında temsil edecek milli takım listesine isimlerini yazdırmayı başardı. İlimiz adına bu başarılarımızın gerçekleşmesinde ve ilimizin atletizm branşındaki başarı çıtasının yükselmesinde bizlerden hiçbir zaman desteklerini esirgemeyen Van Valimiz ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekilimiz Sayın Mehmet Emin Bilmez’e, Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü yöneticileri ve Gençlik Spor İl Müdürümüz Nevzat İnanç başta olmak üzere emeği geçen herkese çok teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

 

   İNANÇ: BU BAŞARDI, BİZLERİ SEVİNDİRMİŞTİR

   Sporcu ve antrenörleri makamında ağırlayarak tebrik eden Van Gençlik ve Spor İl Müdürü Nevzat İnanç ise, Berkan Ceylan ve Nevin İnce’in Türkiye Atletizm Federasyonu tarafından İstanbul’da yapılan ve büyük bir önem arz eden U20 Türkiye Salon Şampiyonası ve Balkan Milli Takım Seçme Yarışmalarında Van adına kazanmış oldukları 1 Türkiye Şampiyonluğu, 1 Türkiye İkinciliği, 1 Balkan Üçüncülüğü ve 1 Balkan Yedinciliği derecesinin kendilerini ziyadesiyle mutlu ettiğini belirtti.

   İnanç, “Bu başarı bizim için çok önemli bir başarı olup; ilimiz adına farklı illerde yarışmalara katılan bütün sporcularımıza örnek teşkil edecektir. Sporcularımızdan böyle güzel başarıların kazanıldığı haberlerini almak bizleri çok mutlu edip gururlandırıyor. Atletizmde çok istekli ve başarılı olan sporcularımızdan Berkan ve Nevin, bu yarıştan da başarı ile döndüler. Ayrıca bu sporcularımız, ilimiz ve ülkemiz adına gelecek vaad eden sporcularımız arasındalar. Öncelikle desteklerinden dolayı Sayın Valimize ilimiz gençliği adına teşekkür ediyor,  Sporcularımızı ve bu başarıda büyük pay sahibi olan Büyükşehir Belediyemiz spor kulübünü ve antrenörlerimizden Mehmet Akkoyun, Münir Akkoyun ve Nihat Akkoyun’u da yürekten kutluyor, başarılarının devamını diliyorum” şeklinde konuştu.Bölge Gazetesi Haber Merkezi

Güncelleme Tarihi: 12 Şubat 2020, 14:40
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER