Sandık sonuçlarının yüzde 99,91'i YSK'nın sistemine işlendi

YSK Başkanı Sadi Güven açıkladı. Seçim sonuçları kesinleştikten sonra vatandaşların incelemesine açılacak. Sonuçların yüzde 99,91'i ise şimdiden sisteme işlenmiş durumda.

Sandık sonuçlarının yüzde 99,91'i YSK'nın sistemine işlendi

   Yüksek Seçim Kurulu (YSK) Başkanı Sadi Güven, "Bugün itibarıyla cumhurbaşkanı seçimine ilişkin sandık sonuçlarından yüzde 99,91'i sisteme işlendi." dedi.

   Güven, YSK'ya gelişinde Cumhurbaşkanı ve 27. Dönem Milletvekili Genel Seçimi'yle ilgili basın mensuplarına açıklama yaptı.

   Çok büyük sorunların olmadığı güzel bir seçimin sonuçlandığını ifade eden Güven, seçim sonuçlarının hayırlı olması temennisinde bulundu.

   Her seçimde, sandık başında siyasi parti temsilcilerinin çoğunlukta olduğu sandık kurulu üyelerinin tutmuş olduğu tutanakların kendilerine ulaştığında, bunları siyasi partilerle eş zamanlı paylaştıklarını vurgulayan Güven, şunları kaydetti:

    "Cumhurbaşkanlığı seçimine ilişkin, sandık sonuç tutanaklarının yüzde 99,91'i sisteme işlendi. Bu sisteme işlenen ve siyasi partilerle paylaştığımız sonuçları, tutanakları alt alta toplamak suretiyle biz sonuçları ilan ettik, açıkladık. Bizim açıkladığımız gibi isterlerse aynı bilgiler, belgeler benim açıklama yaptığım saat ve dakika itibarıyla seçime katılan siyasi partilerin elinde de vardı. Onlar da aynı açıklamayı yapma imkanları vardı. Sağlıklı bir seçim oldu. Siyasi partilerle paylaştığımız bilgileri biz alt alta koyarak sonuçları açıkladık, açıklıyoruz."

Güncelleme Tarihi: 25 Haziran 2018, 12:10
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner29