Sarıgül, Van'ın güzelliklerine hayran kaldı

Eski Şişli Belediye Başkanı ve Siyasetçi Mustafa Sarıgül, CHP Van Milletvekili Adayı Fahrettin Çuyrak'ın oğlunun düğününe katılmak üzere geldiği Van'da, nikâh töreninin ardından Akdamar Adası'nı gezdi. Van'ın güzelliklerinin büyüleyici olduğunu söyleyen Sarıgül, herkesi Van'a davet etti.

Sarıgül, Van'ın güzelliklerine hayran kaldı

    Şişli'de yaptığı belediye başkanlığı görevi ve CHP Genel Başkanlığı'na aday olması ile tanınan, Türkiye Değişim Hareketi kurucusu, siyasetçi Mustafa Sarıgül, Vanlı siyasetçi Fahrettin Çuyrak'ın oğlu Yunus Çuyrak'ın düğününe katılmak üzere geldiği Van'da, tarihi ve turistik bölgeleri gezdi.
    Sarıgül, Siyasetçi arkadaşı Fahrettin Çuyrak için 'Mücadele ve müşkülat arkadaşım' ifadelerini kullandı.
 

      Mustafa Sarıgül, Van'a gelir gelmez deprem sonrası Belediye Başkanlığı yaptığı dönemde kendisinin yapımında büyük bir katkısı olan ve ayrıca protokolde başlayıp inşasının bitimine kadar öncülüğünü Fahrettin Çuyrak'ın yaptığı Van Şişli Öğretmenevine konuk oldu.
   

    Burada bir süre dinlenen Mustafa Sarıgül, daha sonra CHP Van Milletvekili Adayı Fahrettin Çuyrak'ın oğlunun nikâh törenine katıldı.
   

      Melike-Yunus Çuyrak çiftinin nikâh şahitliğini yaptı. Genç çiftlere mutluluk dileyen Sarıgül, düğünde halay da çekti.
Genç çiftin diğer nikah şahitliğini CHP Van İl Başkanı Mehmet Kurukcu yaptı.

    Gündüz programında Edremit'te Van kahvaltısı yapan Mustafa Sarıgül, buradan dünyaca ünlü Akdamar Adası'na geçti.
Adaya hayran kalan Sarıgül, burada bulunanlar tarafından ada hakkında bilgilendirildi.

    İnanç turizminin Van için önem arz ettiğini Belediye Başkanlığı yaptığı dönemde ayın için Akdamar Adasına gelen Ermeni Vatandaşlarına destek olduğunu söyledi.
 

    Burada Ermeni Patriği Aram Ateşyan ile telefon görüşmesi yaptı. Ateşyan da kendisine 9 Eylül'de ayin için Akdamar Adasına geleceğini söyledi. Mustafa Sarıgül'ü de davet etti. Sarıgül de seve seve gelebileceğini söyledi.

     Eski Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, burada yaptığı açıklamada, "Herkes Van'ı ve bu dünyaca ünlü Adayı ziyaret etmeli. Sadece Özel günlerde değil. Ben sizlerin aracılığıyla bütün dünya ya ve Türkiye'ye sesleniyorum buraya Türkiye'ye mal olmuş ünlüler turizm sevdalıları gelmelidir. Görüyoruz bu güzelliklerin dünyada eşi ve benzeri yok. Burada dilek kuyusuna gelen Sarıgül, dilek tuttu.  'Allah insanları kuru iftiradan korusun. Üzerimizde dolaşan her türlü fitne ve beladan bizleri muhafaza etsin' diye dua etti.
 Van'dan ayrılmadan önce açıklamalarda bulunan Sarıgül, "Van'ı beklediğimden çok güzel gördüm. Adeta bir turizm cenneti bu dünya harikası yerleri gelip görmek lazım. Van'a çok değer verdiğim dava arkadaşım Fahrettin Çuyrak'ın oğlunun düğün merasimine katılmak için geldim. İyi ki de gelmişim açık davet ediyorum. Herkes Van'a  gelmeli. Çok güzel  duygular  ile  Van, dan  ayrılıyorum, şahsıma  büyük  misafirperverlik örneği  gösterdiler  gerek siyasetçi  çok sevdiğim  dava arkadaşım Fahrettin Çuyrak'a  ve adım  attığım  her  yer de  beni  bağırlarına  basan  Kadirşinas  Van  halkına  sonsuz teşekkürler  ediyorum"  dedi.

     Gazetemize konuşan CHP Van Milletvekili Adayı Fahrettin Çuyrak, ise "Düğünümüze iştirak eden başta kadim dostum Mustafa Sarıgül'e, Diyarbakır, Rize, Elazığ, Hakkari, Bayburt, Trabzon ve CHP Van il başkanlarımıza teşekkür ediyorum. Beni yalnız bırakmadıkları için hepsine ayrı ayrı şükranlarımı sunuyorum" ifadelerini kullandı.

Güncelleme Tarihi: 05 Temmuz 2018, 11:04
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner29