Say: Yerel basının sorunlarına gücümüz nispetinde çözüm olacağız!

Edremit Belediye Başkanı İsmail Say, son yıllarda sıkıntılı bir süreç yaşayan yazılı basın temsilcilerini kabul etti. Yerel basının yereldeki halkın gözü ve kulağı olduğunu, kendileri için de büyük önem arz ettiğini vurgulayan Başkan Say, “Edremit Belediyesi olarak sorunların çözümü noktasında bize düşen ne varsa yapmaya hazırız” dedi.

Say: Yerel basının sorunlarına gücümüz nispetinde çözüm olacağız!

            Ülke genelinde kâğıt ve kalıp fiyatlarındaki artış, ekonomik sorunlar, döviz fiyatlarındaki yükseliş, ihalelerin doğrudan temin yöntemiyle yapılıp gazetelerde yayınlanmaması gibi etkenlerle yerel basın sıkıntılı günler yaşıyor.
Edremit Belediye Başkanı İsmail Say da bu bilinçle kentte yazılı olarak basın hizmeti veren gazetecilerle bir araya geldi.
Başkan Say ile yapılan görüşmede; Bölge Gazetesi’nden Cafer Karakoç, Bişar Ulutaş, Olay Gazetesi’nden Sunullah İlbay, Prestij Gazetesi’nden Umut Tarhan, Şehrivan Gazetesi’nden Ömer Aytaç Aykaş, Yunus Aykaç, Vansesi Gazetesi’nden Rıdvan Can ve Yeni Doğu Gazetesi’nden Zeki Yiğit ile Orhan Olgun hazır bulundu.

 


          “ÇÖZÜM İÇİN BİR ARAYA GELDİK”
 Van’da günlük yayın yapan altı gazete yetkililerini kabul eden Başkan Say, “Yerel basın bizler için büyük önem arz ediyor. Son yıllarda yazılı basında maliyetin arttığını, yerel basının ayakta durmaya çalıştığını gözlemliyoruz. Sizlerin sorunlarına bir ilçe belediyesi olarak nasıl bir çözüm bulabiliriz diye bir araya geldik. Belediyemizdeki basın biriminden arkadaşlar zaten sizin sıkıntılarınızı bilen kişiler. Yapılacak olan görüşmeler neticesinde bizler belediye olarak size nasıl bir katkı sunacağız bunları masaya yatıracağız. İnşallah yakın bir zaman içinde bu sorunlar da aşılır” dedi.

 


            Yerel gazete temsilcileri ise bir belediye başkanının kendilerinden talep olmadan çözüm için bir düşünce içine girmesinin memnuniyet verici olduğunu söyleyerek, “Özellikle son bir yıldır dövizdeki dalgalanmalar birçok sektörü vurduğu gibi, yerel basın sektörünü de vurdu. Bizler de kağıt ve kalıp fiyatlarındaki artışlar, personel giderleri, matbaa masraflarının katlanması ile sıkıntılı bir dönemden geçiyoruz. Edremit Belediye Başkanımız İsmail Say’ın yerel gazetelerin bu sorunlarını görmesi ve bizleri ‘nasıl bir çözüm bulunur?’ düşüncesiyle kabul etmesi, sevindiricidir. Bizler de gazeteci arkadaşlarımız ve belediye basın birimindeki arkadaşlarımız ile yapacağımız ortak görüşmenin neticesinde düşüncelerimizi ortaya koyacağız. Edremit Belediyesi’nin gücü nispetinde bizlere destek çıkacak olmasından dolayı, şimdiden Başkan Say’a teşekkürlerimizi iletiyoruz” dediler.Van Bölge Gazetesi

Güncelleme Tarihi: 13 Haziran 2019, 17:50
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner29