Şehirden kamyon kamyon kar taşınıyor

Van Büyükşehir Belediyesi tarafından yürütülen karla mücadele çalışmalarında 11 bin kamyon kar yığını şehir dışına taşındı. Karların boşaltıldığı bölgelerde ise kardan tepeler oluştu.

Şehirden kamyon kamyon kar taşınıyor

   Son 26 yılın en ağır kışının yaşandığı Van'da, ilk kar yağışından bu yana yürütülen karla mücadelesi kesintisiz bir şekilde sürüyor. Büyükşehir Belediyesi karla mücadele ekipleri, şehir merkezinde hummalı bir çalışma yürütüyor.

   Ekipler, ana arterlerde biriken kar yığınlarını iş makinelerinin yardımıyla kamyonlara yükleyip şehir dışına çıkartıyor. Kamyonlara yüklenen kar yığınları Özalp yolu üzerinde bulunan eski çöp alanı ve Sıhke gölüne boşaltılıyor. Hergün 40 kamyonun ortalama 30 sefer yaptığı çalışmalarda şuana kadar toplamda 11 bin sefer yapan kamyonlar şehir dışına 176 bin metreküp kar taşıdı. Karın taşındığı iki bölgede adeta kardan tepeler oluştu.

  Yaya ve araç trafiğinin aksamaması için geceli gündüzlü mesai gözetmeksin çalıştıkları ifade eden kamyon şoförü Murat Sagun, gün içerisindeki 10. seferini yaptığını ve çalışmaların devam ettiğini belirtti.

   Şoför Sagun, ''Bu sene çok kar yağdı. Bizler de kar yağışıyla birlikte yoğun bir şekilde çalışıyoruz. Bu iş cesaret gerektiriyor çünkü çok zorlu şartlarda çalışıyoruz. Şehir merkezinden taşıdığımız karlarla, kar dağları oluşuyor. Burada da neredeyse kar dökecek yer kalmadı. Devam ettiğimiz çalışmalarla, Allahın izniyle şehir merkezini tamamen kardan arındıracağız'' ifadelerini kullandı. Bölge Gazetesi Haber Merkezi

Güncelleme Tarihi: 17 Şubat 2020, 17:21
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner29