Şemsiyeli Sokak büyük ilgi görüyor

Van'da havaların ısınması ile birlikte yerli ve yabancı turistlerin uğrak yerlerindin biri haline gelen Şemsiyeli Sokak, akşam saatlerinde de ilgi görüyor. Sokağın cazibesinin artmasında İpekyolu Belediyesi'nin katkısının büyük olduğunu söyleyen esnaflar, yetkililere teşekkür ediyor.

Şemsiyeli Sokak büyük ilgi görüyor

     Van Merkez İpekyolu ilçesinde bulunan vatandaşların başlattığı 'Butik Sokak' çalışması sonrası İpekyolu Belediyesi'nin de katkısıyla kentin en cazibeli sokaklarından biri olan Şemsiyeli Sokak, vatandaşlar tarafından olduğu gibi, özellikle İranlı turistler tarafından da rağbet görüyor.

 

       Öğlen sonrası akşam geç saatlere kadar Şemsiyeli Sokak'taki cafe, pastane, lokanta, kahvehane gibi iş yerleri yoğunluk yaşarken, yine aynı sokakta bulunan berber, manav ve farklı türden iş yerleri de rağbet görüyor.

 


     Söz konusu sokakta yol yenileme, kaldırım genişletme, ışıklandırma ve peyzaj çalışmaları yapılmış ve cazibesi artmıştı.
İpekyolu Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Cemil Öztürk, esnafın talebi üzerine Şemsiyeli Sokak için butik sokak projesi hazırladıklarını ifade ederek, "Yakın zamanda buranın ismini Şemsiye Sokak olarak değiştireceğiz. Burası İpekyolumuzun cazibe merkezlerden biridir. Kafelerin ve restoranların olduğu bir yerdir. Bizler de yazın gelmesiyle birlikte İpekyolu Belediyesi olarak hızlı bir şekilde bu sokakta kaldırım, yol, aydınlatma ve peyzaj çalışmaları yaptık" şeklinde konuşmuştu.

 


     Söz konusu sokaktan sonra, İpekyolu Belediyesi tarafından merkez ilçenin başka sokaklarında da benzer çalışmalar yapılmıştı.
Vatandaşlar akşam geç saatlere kadar Şemsiyeli Sokak'a akın ederken, İranlı turistlerin de vazgeçilmez sokaklarının başında söz konusu sokak geliyor.

Güncelleme Tarihi: 05 Nisan 2018, 08:47
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER