Sığınmacı ressamlardan resim ve fotoğraf sergisi...

Van Büyükşehir Belediyesi ve İpekyolu Belediyesi tarafından yapılan ortak proje ile kentte yaşayan Afgan ve İranlı sığınmacıların resim ve fotoğrafları sergilendi.

Sığınmacı ressamlardan resim ve fotoğraf sergisi...

    Van’da sığınmacı olarak yaşayan 15 İranlı ve Afgan sanatçının resim ve fotoğrafları Van Büyükşehir Belediyesi ile İpekyolu Belediyesinin organizasyonunda Doğu Anadolu Kalkınma Ajansının (DAKA) desteğiyle gerçekleştirilen proje ile sanatseverlerle buluştu. 

   Cumhuriyet Caddesi üzerinde bulunan kent meydanı alanında kurulan serginin açılış kurdelesini Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Salih Allahverdi, İpekyolu Belediyesi Başkan Yardımcısı Sait Çakırtaş ve sanatçılar yaptı. Yapılan açılışın ardından davetliler birbirinden güzel resim, fotoğraf, ve ahşap boyama eserlerin bulunduğu sergi alanını gezdi. 

     Açılış öncesi kısa bir konuşma yapan Van Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Salih Allahverdi, Bu tür sanatsal etkinliklerin Van için çok önem ifade ettiğini söyleyerek, “Biliyorsunuz Van Türkiye’nin İran’a açılan kapısıdır. Her yıl binlerce İranlı Van’ı ziyaret ediyor. Bu nedenle bize çok iş düşüyor. Bu tür etkinliklerle hem turizmimiz canlanıyor hem de bu ülkelerin kültürel değerlerini tanımış oluyoruz. Sergiyi gören turistlerde kendilerinden bir şeyler görünce mutlu oluyorlar. Yine sergide Afgan sanatçıların da bir birinden güzel eserleri var. Ben bu sergiye katkı sunan tüm sanatçıları tebrik ediyorum” dedi.

    İpekyolu Belediyesi Başkan Yardımcısı Sait Çakırtaş ise sergiye katkı sunan tüm sanatçıları tebrik ederek serginin gelecek yıllarda da devam etmesi gerektiğini söyledi.

   Kent meydanı alanına kurulan sergiyi vatandaşlar hafta boyunca gezebilecek.Bölge Gazetesi Haber Merkezi

 

Güncelleme Tarihi: 11 Ağustos 2018, 19:12
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner29