Şiirin ve müziğin durağı Muradiye'ydi…

Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) Muradiye Şubesi, Ak Parti Muradiye İlçe Başkanlığı ve Van Şair-Yazarlar Birliği'nin ortak organizasyonu ile Muradiye'de yapılan şiir ve müzik dinletisi renkli geçti. Dinletide şairlerin okuduğu şiirlerle duygulanan davetliler, okunan türkülerle coştu.

Şiirin ve müziğin durağı Muradiye'ydi…

      Van Şair ve Yazarlar Birliği'nin (VAYAB) son zamanlarda gerçekleştirdikleri etkinliklerin sayısı artıyor. VAYAB, Muradiye İlçesi'nde, TÜGVA ve Ak Parti Muradiye İlçe Başkanlığı'nın ortak organizasyonu ile şiir ve müzik dinletisi gerçekleştirdi. Erciş'te bulunan Teknik Yapı İnşaat Firması'nın da sponsor firma olarak destek sunduğu, dinleti renkli geçti.
Barış Kul ve Gülşen Günay'ın sunuculuğunu gerçekleştirdiği programda söz alan VAYAB Başkanı Yaşar Adıyaman, gençlerin önemine değindi. Adıyaman, "Geleceğimizin en önemli unsurlarından biri gençlerimizdir. Gençlerimize sahip çıkmamız gerektiğini biliyoruz. O yüzden dernek olarak sürekli bu tür etkinlikler gerçekleştiriyoruz. Bugün de Muradiye'deyiz. Umarım etkinliğimiz güzel geçer" dedi.


    Daha sonra söz alan Tügva Muradiye İlçe Başkanı Çağlar Kayakeser söz konusu programın paydaşı oldukları için mutluluğunu dile getirdi.
Daha sonra sahneye çağrılan Ak Parti Muradiye İlçe Başkanı İbrahim Vanlı, programı teşrif eden İlçe Emniyet Müdürü, İlçe Jandarma Komutanı, diğer protokol ve tüm davetlilere teşekkür etti. Şairler dururken, kendisinin konuşmasının doğru olmayacağını belirten Vanlı, dinletinin güzel geçeceğine olan inancını söyledi.
Ardından kürsüye davet edilen Van YYÜ Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Zeki Taştan, Çanakkale Zaferi ile ilgili kısa bir konuşma yaptı. Dinletide, şairlerin güzel aşk şiirleri okuyacağına inandığını anlatan Taştan, kendisinin de M.Akif Ersoy'un vatana olan aşkını anlattığı 'Çanakkale Şehitlerine' şiirini okudu. Taştan'ın okuduğu şiir büyük alkış aldı.
Daha sonra sahneye çıkan Doç. Dr. Erkan Düz, 'Sana, Bana, Vatanıma, Ülkemin İnsanlarına Dair Şiiri okudu. Program sunucusu Barış Kul'un da kendi şiirini okuduğu programda, Van'ın yaşayan değerlerinden Ümit Kayaçelebi, bir insanın doğumundan ölümüne olan yolculuğunu anlattığı 'Bir zaman' adlı şiirini okudu.
Şair Mehmet Feyat, Ortadoğu'da yaşanan acıları konu alan 'Bir Şehir Her Beş Vakit' adlı şiirini okurken, Orhan Demirtaş ise 'Lola' adlı şiirini seslendirdi.


     Daha sonra şiir dinletisine kısa bir mola verilerek, müzik dinletisine geçildi. 12 klibi ve 2 albümü ile bilinen, ulusal televizyonlarda da yaptığı müzik programları ile tanınan Ali Gündüz sahne aldı. Okunan türkülerle davetlilere unutulmaz anlar yaşatan Ali Gündüz, davetlilerden büyük alkış aldı.
Müzik dinletisinin ardından sahneye davet edilen VAYAB Başkanı Yaşar Adıyaman, Ak Parti Muradiye İlçe Başkanı İbrahim Vanlı'nın şehit olan yeğeni Adnan Vanlı'ya ithaf ettiği şiiri okudu.
Adıyaman'ın ardından kürsüye davet edilen Mustafa Işık, 'Kudüs' şiirini okurken, Muhsin Öztopçu ise 'Daha dün gençtim' şiirini okudu. Erciş'te fırıncılık mesleğinin yanı sıra kültür-sanata yaptığı katkılarla bilinen Yılmaz Şit ilk sahne deneyimini okuduğu ait şiirle yaşarken, Bişar Ulutaş ise Veda adlı şiirini seslendirdi. Daha sonra sahneye davet edilen Hakan Pütün, Iraz isimli kitabından 'Seni yazmak kolay mı?' adlı şiirini okudu.
Okunan şiirlerin ardından dinletiye katkısı olanlar ve şairlere plaket takdim edilerek, program son buldu.

Güncelleme Tarihi: 15 Mart 2018, 17:17
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER