Şişli Öğretmenevi yıldız yükseltti

Van Şişli Öğretmenevi Müdürü Mesut Kancura, söz konusu öğretmenevlerinin kent merkezinde vatandaşın nefes alabileceği bir yer olduğunu belirterek, “Müşterilerimize beş yıldızlı bir otelde sunulan hizmetin aynısını sunuyoruz. Odalarımız nezih ve hijyen. Restaurant bölümümüzdeki yemekler de piyasaya göre hem kaliteli, hem de uygun fiyata. Halkımıza en iyi hizmeti sunmak için çalışıyoruz” şeklinde konuştu.

Şişli Öğretmenevi yıldız yükseltti

          Van Şişli Öğretmenevi Müdürü Mesut Kancura, Gazetemiz yetkililerinin kendisini ziyaretinde, öğretmen evi ile ilgili bilgiler verdi.
Öğretmenevi Müdür Yardımcısı Cihat Aras’ın da bulunduğu ziyarette, kendisinden önce yapılanları ve kendisi döneminde yaptıklarını dile getiren Kancura, Van Şişli Öğretmenevi’nin her yönüyle en iyi hizmeti sunmaya çalıştığını vurguladı.

 


         “YAKLAŞIK BEŞ AYDIR BU GÖREVİ YÜRÜTÜYORUM”
Kendisini tanıtmasını istediğimiz Şişli Öğretmenevi Müdürü Mesut Kancura, Van İskele Mahallesi doğumlu olduğunu ve ailesinin yaklaşık 100 yıldır bu kentte yaşadığını belirterek,  “1975 yılında Van’da doğdum. İlk orta ve lise öğrenimimi Van’da tamamladım. Atatürk Lisesi mezunuyum. Daha sonra Karadeniz Teknik Üniversitesi Fatih Eğitim Fakültesi Coğrafya Öğretmenliği Bölümü’nü tamamladım. 99 senesinde Atatürk İlköğretim Okulu’nda öğretmenliğe başladım. 2005 yılında idareci oldum. Yavuz Selim İlköğretim Okulu’nda müdür yardımcılığı, Denizcilik Lisesi’nde müdür yardımcılığı, kız imam hatip lisesinde müdür yardımcılığı görevlerim oldu. Yine Bostaniçi Mesleki Teknik Anadolu Lisesi’nin kurucu müdürlüğünü yaptım. Erçek Lisesi’nde 3,5 yıl okul müdürlüğü görevlerim oldu. Daha sonra Şişli Öğretmenevi’ne müdür olarak atandım. 18 Temmuz 2018 yılında başlamış olduğum görevimi, yaklaşık 5 aydır yürütüyorum” dedi.

 


       Van Şişli Öğretmenevi’nin 74 odası bulunduğunu belirten Mesut Kancura, “Öğretmenevimizin maksimum yatak kapasitesi 145’tir. Normal standart ise 135 yatak kapasitemiz bulunuyor. Öğretmenevimiz deprem sonrası kurulduğu dönemlerde bazı eksiklikleri vardı. Her gelen yönetici bir şeyler yaparak eksiklikleri giderdi. Bizler de elimizden geldiğince güzel çalışmalar yapmaya gayret ettik” ifadelerini kullandı.

 


         “EKSİKLİKLERİ TEK TEK GİDERİYORUZ”
Kurumsal olarak ihtiyaçların giderilmeye çalışıldığını ifade eden Kancura, “Göreve atandıktan sonra buradaki borcumuzun önemli bir bölümünü kapattık. Devlete olan borçlarımız, SGK, elektrik, su vb. tümünü ödedik. Odalarımızda yeniliklere gittik. Restaurant bölümündeki eksiklikleri tamamladık. Yangın veya iş güvenliği konusunda personellerimizi eğitimden geçirdiğimiz gibi, eksiklikleri de giderdik” ifadelerini kullandı.

 

 
        Restaurant bölümünde kaliteli yemeklerin uygun fiyatlara verildiğini belirten Müdür Kancura, “Piyasaya göre yemeklerimiz çok kaliteli ve fiyatlar ise çok uygun. Şunu söyleyebilirim ki tüm gıda ürünlerimiz birinci kalite. Etinden sebzesine kadar kaliteli ürünleri tercih ediyoruz. İnsanımızın rahatlıkla evine götürdüğü yiyecekleri bizler burada sunuyoruz. Sulu yemeklerimizin yanı sıra, pide ve ızgara çeşitlerimiz bulunuyor. Üç çeşit yemeği 12 TL’ye veriyoruz. Misafirlerimizi en iyi şekilde ağırlamaya çalışıyoruz. Restaurant bölümünde maksimum 130 kişi aynı anda yemek yiyebiliyor” dedi.

 


        Van Şişli Öğretmenevi’nin geniş bir bahçe bölümü bulunduğunu ifade eden Kancura, “6 dönümlük bir arazinin iki dönümü kapalı alan. Arka bölümde ise otopark alanı bulunuyor. 150 araç buraya park yapabiliyor. Ama Milli Eğitim Müdürlüğü ile görüşerek orayı daha düzenli bir alana taşıyacağız.  Şehre nefes aldıran bir mekan. Geçmişten gelen bir yanlış bilgi var, buraya her vatandaş gelebilir. İsmi öğretmenevi olunca bazı vatandaşlarımız sadece öğretmenlerin geldiği gibi bir düşünceye kapılabilir diye hatırlatmada bulunduk. Odalarımız çok nezih ve temiz. Yemeklerimiz kaliteli. Çay içilen bölümlerimiz açık ve kapalı alanlarda yer alıyor” şeklinde konuştu.


         “ODALARDAKİ ÇARŞAF VE NEVRESİMLER GÜNLÜK DEĞİŞİYOR”
Öğretmenevinin otel bölümündeki odalarda bulunan çarşaf ve nevresimlerin günlük değiştirildiğini anlatan Kancura, “Otel bölümünde müşterinin kaldığı odanın çarşaf ve nevresimleri günlük olarak değişir. Her gün istisnasız değişiyor. Aynı müşteri iki defa aynı yatakta yatmıyor. Sadece müşteri eğer odamıza girmeyin diyorsa, değişmez. Ama diğer şekil sürekli çarşaf ve nevresimlerimiz değişiyor” ifadelerini kullandı.

 


          Açık büfe kahvaltı sunulduğunu anlatan Kancura, “Kahvaltımızda sunduğumuz ekmekler günlük olarak geliyor ve poşetlenmiş bir şekilde, yani el değmemiş, tombik dediğimiz ekmek sunuluyor. Saat 05.30’dan başlayarak, saat 10.00’a kadar müşteriye kahvaltı veriyoruz. Hatta bazen 10.30 bile olabiliyor. Kahvaltımızda 16 ile 20 çeşit kahvaltılık ürün sunuluyor. Sınırsız çay servisimiz vardır. Dışarıdan gelen müşteriye 15 TL kahvaltı veriyoruz. Otel müşterisine ise ücretsiz kahvaltı sunuyoruz. Kahvaltılık ürünlerimiz de hepsi birinci sınıf kahvaltı ürünüdür. Aldığımız ürünlerin denetimi bizler tarafından yapıldığı gibi, Sağlık Bakanlığı’nın ilgili birimleri tarafından da numuneler kontrol ediliyor. Vatandaşlarımıza kaliteli hizmet vermek için elimizden geleni yapıyoruz” şeklinde konuştu.Van Bölge Gazetesi

Güncelleme Tarihi: 23 Ocak 2019, 09:13
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER