Soylu: Olayın provokasyon olduğuna dair delile rastlamadık

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun şehit cenazesinde uğradığı saldırıya ilişkin, "Olayın provokasyon olduğuna dair delile rastlamadık." dedi.

Soylu: Olayın provokasyon olduğuna dair delile rastlamadık

      İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, bakanlıkta basın toplantısı düzenledi.

Soylu, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na şehit cenazesinde yapılan saldırıya ilişkin, "Bu üzücü hadise meydana geldiği andan itibaren güvenlik kuvvetlerimiz tam ve doğru bilgilere ulaşabilmek, olayı tüm yönleriyle aydınlatabilmek için yoğun bir çalışma ortaya koydular." ifadelerini kullanıldı.

 

Bakan Soylu, Kılıçdaroğlu'nun saldırıya uğradığı Çubuk'taki cenaze törenine ilişkin şu bilgileri verdi:

19 Nisan 2019 tarihinde Hakkari Çukurca sınırında bulunan üs bölgesindeki ve bu üs bölgesine kuzey Irak tarafından PKK'lı teröristlerce açılan ateş ile şehit olan 4 evladımıza Allah'tan rahmet diliyorum. Şehit olan evlatlarımızın ailelerine, yakınlarına ve aziz milletimize başsağlığı ve sabır diliyorum.

 

 

Törendeki hareketlenme başlar başlamaz, Akkuzulu Mahallesi'ne 1 jandarma komando bölüğü, 15 jandarma asayiş timi, 2 jandarma özel harekat timi, 1 TOMA, bir kobra aracı, Jandarma İstihbarat Komutanlığından 20 personel ve ayrıca Ankara İl Emniyet Müdürlüğü tarafından 300 çevik kuvvet, 9 özel harekat timi, 3 polis asayiş ve 1 polis trafik ekibi, ejder zırhlı araç da dahil olmak üzere birçok takviye gerçekleştirildi.

 

 

Şehit cenazesine ilk olarak Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş gelmiş ve oradaki kadınlar sözlü tepki göstermiş. Ardından Sayın Kılıçdaroğlu geldikten sonra da yoğun sözlü protesto oldu.

 

 

Namaz sonrası da görüldüğü üzere fiziki bir saldırı olmuştur. Sonrasında korunamayacağı anlaşılınca oradaki bir eve İl jandarma komutanımızla beraber giriyor. Sonrasında Savunma Bakanımız, Milli Eğitim Bakanımız, Genelkurmay Başkanımız teskin edici birer konuşma yaptı. Sayın Kemal Kılıçdaroğlu bir süre sonra zırhlı araçla güvenli bir şekilde evden çıkarılmıştır. Bu olayda adı geçen herkes savcılığa teslim edilmiştir.  

 

 

12 bin vatandaşımız cenaze törenine katıldı. Tepkinin fiziki saldırıya dönüşmesi söz konusudur. Bunu tasvip etmemiz mümkün değildir. Neresinden bakarsanız bakın müessip bir hadisedir. Cenazeye kimlerin katıldığı bellidir. Adli ve idari soruşturma başlatılmış ve fiziki saldırıya karışanlar yakalanarak emniyet görevlilerine teslim edilmiştir. 

 

 

Bu üzücü hadise meydana geldiği andan itibaren güvenlik kuvvetlerimiz tam ve doğru bilgilere ulaşabilmek, olayı tüm yönleriyle aydınlatabilmek için yoğun bir çalışma ortaya koydular.

 

 

Olayın dışardan bir provokasyonla ilgili olduğuna dair herhangi bir bulguya rastlamadık.

Tepkinin bu hale dönüşmesi ne kadar yanlışsa, karşı karşıya kalınan olay üzerinden siyasal rant çıkarmak da o kadar tehlikeli ve yanlıştır.

Böyle hassas bir dönemde bir genel başkan cenazeye gelecekse, genel başkanın güvenlik ekibinin bunu güvenlik birimleriyle paylaşması esastır.

Güncelleme Tarihi: 22 Nisan 2019, 13:56
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner29